El Govern autoritza la construcció d'un aparcament per a 625 camions a Tarragona

query_builder   9 març 2004 19:04

event_note Nota de premsa

El Govern autoritza la construcció d'un aparcament per a 625 camions a Tarragona

El Govern ha aprovat avui la modificació del Pla general d’ordenació urbana de Tarragona que permetrà la construcció d’un aparcament de vehicles pesants al polígon de Riu Clar. L’aparcament, que tindrà una superfície de 96.000m2, tindrà capacitat per a 625 places, 351 de les quals estaran destinades a camions de grans dimensions, mentre que les 274 restants s’utilitzaran per a vehicles més petits. La instal•lació també comptarà amb un edifici principal destinat a serveis.

El nou aparcament, que és previst que es finalitzi el proper mes de juny, podria substituir l’aparcament actual situat al polígon Francolí, que compta amb només 190 places. El pressupost de l’obra és de 7 milions d’euros.

La modificació del Pla també incrementa la superfície destinada a ús esportiu de Tarragona i en millorarà la qualitat.

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

• El Govern català ha aprovat la modificació puntual del Pla General d’ordenació urbana de Tarragona per a la concreció dels usos i equipaments del polígon industrial del Riu Clar i de la muntanya del Llorito.

La modificació del Pla general d’ordenació urbana de Tarragona permetrà la construcció d’un aparcament de vehicles pesants a Riu Clar. Cal recordar que aquest projecte és fruit d’un conveni signat l’any 2003 entre la Direcció General de Ports i Transports i l’Ajuntament de Tarragona.

L’aparcament, amb una superfície de 96.000 m2, comptarà amb un total de 625 places, per a camions petits 274 places i de grans dimensions 351 places. Les obres podrien substituir l’aparcament actual, situat al polígon Francolí, que compta amb només 190 places. A més, dins d’aquest espai global, a banda del reservat a places d’aparcament, la instal•lació comptarà amb un edifici principal destinat a serveis.

És previst que finalitzin les obres al llarg del proper mes de juny i el seu pressupost total és de 7 milions d’euros.

D’altra banda, amb aquesta modificació s’incrementa la superfície destinada a ús esportiu de Tarragona respecte del planejament vigent, tot millorant-ne la seva qualitat.