El Govern crea el Registre de Centres Tecnològics de Catalunya

query_builder   7 setembre 2004 16:27

event_note Nota de premsa

El Govern crea el Registre de Centres Tecnològics de Catalunya

El Govern ha aprovat, mitjançant decret, la creació del Registre de Centres Tecnològics de Catalunya que permetrà l’ordenació del sistema català de transferència de tecnologia i la identificació de les entitats que composen l’oferta científica i tecnològica. D’aquesta manera es busca potenciar la coordinació entre els diferents centres identificats, impulsar la seva especialització i identificar-la amb les necessitats del teixit industrial català.

El Registre de Centres Tecnològics de Catalunya, que gestionarà el Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) del Departament de Treball i Indústria, es divideix en la secció de Centres Tecnològics i la de Centres de Difusió Tecnològica.

Està previst que a finals d’aquest mes de setembre surti la primera convocatòria d’ajuts per als Centres que ja estiguin inscrits en el Registre, a la qual es destinaran 4,8 milions d’euros. En aquest sentit, recentment s’ha publicat una convocatòria d’ajuts a empreses per a la recerca, el desenvolupament i la innovació tecnològica (R+D+I), a la que s’han destinat 24 milions d’euros.

Mitjançant la creació d’una xarxa de Centres Tecnològics (CT) el Govern pretén superar el dèficit d’infraestructures de suport a la innovació de l’economia catalana i dotar les empreses de nous recursos tecnològics per tal que puguin millorar la seva capacitat de dur a terme innovacions de producte i de procés.

D’altra banda, a la xarxa de Centres de Difusió Tecnològica (CDT) s’hi aplegaran els centres que no realitzin recerca i la seva activitat s’orienti a la difusió i foment de la innovació així com a la realització de tasques de desenvolupament de tecnologia.

Per a tenir la condició de Centre Tecnològic, cal que l’activitat estigui oberta a qualsevol empresa o entitat, que disposi d’un pla d’empresa que asseguri la viabilitat del centre per als 3 anys posteriors a la sol•licitud, que la Universitat i l’Administració estiguin representades en la direcció del centre, que els seus recursos humans siguin superiors a les 20 persones, que com a mínim un 25% dels seus ingressos anuals correspongui a activitats d’R+D i com a mínim el 40% dels ingressos anuals siguin de contractes amb empreses o agrupacions d’empreses i que tinguin una facturació anual igual o superior a un milió d’euros.