El Govern autoritza el pagament de 800 milions d'euros als centres sanitaris concertats

query_builder   8 juny 2004 17:37

event_note Nota de premsa

El Govern autoritza el pagament de 800 milions d'euros als centres sanitaris concertats

El Govern ha autoritzat el Servei Català de la Salut a avançar les contraprestacions derivades de convenis o contractes de prestació de serveis sanitaris, fins a un import de 800 milions d’euros. Aquest mes de juny s’efectuarà el primer pagament, per valor de 120 milions d’euros, en concepte de regularització dels concerts de l’any 2003, per tal que els centres concertats puguin fer front a la paga extraordinària del personal. Aquest pagament es farà juntament amb la liquidació de la facturació mensual, a mitjans de juny.

Fins ara, aquest pagament, que correspon a deutes generats l’any anterior per la modificació de tarifes i per l’increment d’activitat, es realitzava en el mes de juliol. Amb aquesta decisió es pretén ajudar els centres concertats, fortament endeutats per les dificultats en el finançament de la Sanitat, a millorar la seva situació de tresoreria en un moment en que els pagaments mensuals creixen per l’efecte de la paga extraordinària.

Els 680 milions d’euros restants es destinaran a avançar els pagaments previstos entre els mesos d’octubre i desembre de 2004.

DOCUMENTACIÓ DE L’ACORD:

• El Govern ha adoptat un acord sobre pagaments de les contraprestacions derivades de convenis o contractes de prestació de serveis sanitaris.

El Govern ha autoritzat el Servei Català de la Salut a avançar les contraprestacions derivades de convenis o contractes de prestació de serveis sanitaris, fins a un import de 800.000.000 d’euros.

Això permetrà avançar el pagament a les entitats o centres que col•laboren amb la Generalitat de Catalunya en la prestació dels serveis sanitaris.

D’aquesta quantitat, el Govern avançarà al mes de juny el pagament de 120 milions d’€ en concepte de regularització dels concerts de l’any 2003. Aquest pagament es farà juntament amb el pagament de la facturació mensual ordinària a mitjan de juny. Fins ara aquest pagament, que correspon a deutes generats en el 2003 per la modificació de tarifes i per l’increment d’activitat, es realitzava en el mes de juliol.

 

Els 680 milions d’euros restants es destinaran a avançar els pagaments previstos entre els mesos d’octubre i desembre de 2004.

 

Amb l’acord adoptat avui el Govern català pretén ajudar els centres sanitaris a millorar la seva situació de tresoreria en un moment en què els pagaments mensuals creixen per l’efecte de la paga extraordinària.