El Govern nomena el director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió

query_builder   16 gener 2004 15:44

event_note Nota de premsa

El Govern nomena el director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió

El Govern ha nomenat, en la seva sessió extraordinària d’avui, Joan Majó nou director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV).

Joan Majó va néixer a Mataró el 1939. Està casat i és pare de sis fills. És Doctor en Enginyeria Industrial i ha cursat estudis de Ciències Polítiques. Ha estat degà del Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

El 1971 va fundar Telesincro, la primera firma espanyola que fabricava ordinadors amb tecnologia pròpia.

El 1979 va ser el primer alcalde de la democràcia de Mataró entre 1979 i 1983. El 1982 va ser nomenat director general d’Electrònica i Informàtica i va impulsar el Pla Electrònic i Informàtic Nacional (PEIN). Entre el 1985 i 1986 va ocupar el càrrec de ministre d’Indústria i Energia.

Va ser membre del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Ha estat assessor de Telecomunicacions i Informàtica de la Comissió Europea. En aquest sentit, el 1995 va ser un dels autors de la directiva comunitària sobre plataformes de televisions digitals.

En l’àmbit de l’empresa privada va ser president d’Olivetti Espanya i de Nisa. Durant els últims anys ha estat membre del Consell d’Administració d’IP Multimèdia. Actualment és el president de la companyia Techfoundries i president del consell d’administració de la societat municipal 22@.

És autor del llibre Xips, cables i poder, editat per Planeta.