El Govern aprova un nou paquet de nomenaments

query_builder   23 març 2004 16:18

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un nou paquet de nomenaments

- Joaquim Coello, nou president de l’Autoritat Portuària de Barcelona

- Agustí Segarra, nou director general del Laboratori General d’Assaigs i Investigacions

- Nomenats els membres del Consell d’Administració del CAR i de la Junta de Govern de l’ICD

En la reunió d’avui dimarts, que tenia un caràcter fonamentalment deliberatiu, el Govern de la Generalitat ha aprovat un nou paquet de nomenaments, entre els quals destaquen el nou president de l’Autoritat Portuària de Barcelona i el nou director del LGAI. També s’han designat els representants del Govern en diferents organismes, com ara el Centre d’Alt Rendiment Esportiu, l’Institut Català de la Dona o el Consell Assessor de Protecció de Dades de Catalunya.

En la mateixa reunió, el conseller de Comerç, Turisme i Consum, Pere Esteve, ha fet la presentació del Departament als altres membres del Govern, d’acord amb la petició feta pel President als consellers perquè expliquin les línies mestres dels diferents Departaments, per torn, en les successives reunions del Govern.

El conseller Pere Esteve ha explicat l’organigrama del Departament, les competències que exerceix i les diferents polítiques que s’estan perfilant, tant pel que fa a les direccions generals com als organismes adscrits (COPCA, Institut Català de Consum i Turisme de Catalunya).

Nomenaments

• El Govern ha acordat avui nomenar Joaquim Coello i Brufau com a president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, a proposta del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

• El Govern de la Generalitat ha acordat avui nomenar Agustí Segarra i Blasco director general del Laboratori General d’Assaigs i Investigacions, a proposta del Departament de Treball i Indústria.

• El Govern ha acordat designar com a membre del Consell Assessor de Protecció de Dades de Catalunya en representació de l’Administració de la Generalitat al senyor Josep Cruanyes i Tor, a proposta del Departament de Governació i Administracions Públiques.

• El Govern, a proposta del Departament de la Presidència, ha nomenat com a membres del Consell d’Administració del Centre d’Alt Rendiment Esportiu a les persones següents:

 President: Rafael Niubó i Baqué, secretari general de l’Esport.

 Vicepresident: Ignasi Doñate i Sanglas, director del Consell Català de l’Esport.

I com a vocals:

 Manuel Balcells i Diaz, director d’Estratègia i Coordinació del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

 Robert González Molines, en representació del Departament de Relacions Institucionals i Participació.

 Tomás de San Cristóbal Claver, director general de Centres Docents del Departament d’Ensenyament.

 Julio Pernas López, en representació del Departament de Cultura.

• El Govern, a proposta del Departament de la Presidència, ha designat com a vocals representants de la Generalitat de Catalunya a la Junta de Govern de l’Institut Català de la Dona a les persones següents:

 Montserrat Tur i Racero, secretària de la Família del Departament de Benestar i Família.

 Rut Carandell i Rieradevall, secretària d’Administració i Funció Pública del Departament de Governació i Administracions Públiques.

 Núria Cleries i Nerín, directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia del Departament de Justícia.

 Maria del Mar Serna i Calvo, directora general de Relacions Laborals del Departament de Treball i Indústria.

 Montserrat Guri i López, directora de Recursos Humans del Departament d’Ensenyament.

 M. Lluïsa de la Puente Martorell, directora de l’Àrea Sanitària del Servei Català de la Salut del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

 Maria de la Fuente Vàzquez, del Departament de la Presidència.

 Mercè López i Sánchez, Cap del Gabinet de la Consellera d’Interior.

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

JOAQUIM COELLO BRUFAU, president de l’Autoritat Portuària de Barcelona

Nascut l’any 1946.

Enginyer Naval per l’Escola Tècnica d’Enginyers Navals de Madrid en les especialitats de Construcció Naval, i Explotació i Transports Marítims.

De l’any 1970 al 1972 va ser cap del Programa de Submarins Tipus “Daphne” a les Drassanes de Cartagena. Des de l’any 1973 fins l’any 1984 ha estat enginyer de projectes d’aquestes Drassanes.

Entre els anys 1980 i 1986 ha estat dissenyador de iots a vela, d’entre els que cal destacar la goleta “Idus de Marzo”, primer vaixell espanyol a l’Antàrtida. També va ser el director del projecte “Balandre Licor 43” que va participar a la regata – volta al món “Withbreath”.

Entre d’altres, també ha estat cap de l’Oficina Tècnica i Comercial de les Drassanes del Ferrol, i director general de l’empresa multinacional ISS en la Project Definition de la Fragata NFR-90, amb seu a Hamburg.

Actualment era director general de Gamesa Eolica.

Ha estat degà del Col•legi Oficial d’Enginyers Navals i Oceànics d’Espanya i és membre numerari de la “Real Academia de Ingeniería”.

Ha rebut 2 creus del Mèrit Naval i una del Mèrit Aeronàutic. També té la Gran Creu de l’Ordre d’Alfons X El Savi.

 

AGUSTÍ SEGARRA I BLASCO, director general del Laboratori General d’Assaigs i Investigacions

Nascut l’any 1958 a Castelló.

És llicenciat en Ciències Econòmiques (especialitat d’Economia Regional i Urbana), per la Universitat de València i doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona.

Ha estat director del Departament de Gestió d’Empreses i Economia de la Universitat Rovira i Virgili entre 1993 i 1995, i director de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Rovira i Virgili entre 1996 i 1998.

Entre l’any 1993 i 2002 ha estat director del Centre de Documentació Europea de la Universitat Rovira i Virgili.

Vicerector de Qualitat i Planificació de la Universitat Rovira i Virgili i catedràtica d’Economia Aplicada.

Actualment és director del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM).