Artur Mas: La falta de sensibilitat del Govern espanyol i l'oportunisme de l'oposició han provocat que la crisi del Prestige sigui un espectacle poc edificant"

El Govern encarrega un Pla de Salvament marítim

query_builder   3 desembre 2002 21:21

event_note Nota de premsa

Artur Mas: La falta de sensibilitat del Govern espanyol i l'oportunisme de l'oposició han provocat que la crisi del Prestige sigui un espectacle poc edificant"

El Govern encarrega un Pla de Salvament marítim

El conseller en cap, Artur Mas, ha declarat que al Govern espanyol li ha faltat sensibilitat en la crisi del Prestige i a l’oposició li sobra oportunisme.

A la roda on s’han explicat els acords del Govern, el conseller en cap ha considerat que la conseqüència d’aquesta actitud ha estat “un espectacle poc edificant perquè finalment al darrera hi ha una gent i unes famílies que ho estan passant molt malament i la prioritat a hores d’ara hauria de ser resoldre el problema dels afectats". En opinió de Mas el què cal ara és “donar esperança i seguretat a la població” i més endavant “ja hi haurà temps per a l’anàl.lisi” on caldrà tractar tant “la falta de diligència” del Govern central com “l’oportunisme” de l’oposició.

A més, l’actual situació “als ulls de la població” genera “imcomprensió anvers la política”. Si del que es tracta és veure “qui guanya la partida“ quan hi ha un desastre que “afecta a la gent”, la contribució al “descrèdit de la política” és clar, ha declarat Mas.

En la mateixa línia, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques i portaveu del Govern, Felip Puig, ha anunciat que el Govern també ha encarregat als departaments de Justícia i Interior i al de PTOP que més enllà del marc competencial, que avui no atorga competències a Catalunya en matèria de seguretat i de salvament marítim, dissenyi un Pla de Salvament marítim i actuació davant possibles contaminacions de les aigües marítimes i continentals de Catalunya. La intenció és que aquest Pla es presenti al Govern el primer semestre del 2003 i pugui ser aprovat durant el primer semestre del 2003.