Artur Mas viatja a l'Uruguai amb motiu de la Trobada dels Casals Catalans del Con Sud

El viatge també inclou la inauguració, per part del conseller en cap, de les obres de Puerto Rosario, a l'Argentina

query_builder   9 juliol 2003 18:23

event_note Nota de premsa

Artur Mas viatja a l'Uruguai amb motiu de la Trobada dels Casals Catalans del Con Sud

El viatge també inclou la inauguració, per part del conseller en cap, de les obres de Puerto Rosario, a l'Argentina

El conseller en cap, Artur Mas, viatjarà del 17 al 20 de juliol a Amèrica Llatina amb motiu de la VIII Trobada Cultural de Casals Catalans del Con Sud d’Amèrica, enguany organitzada pel Casal Català de Montevideo.

La Trobada, que el dimecres 17 de juliol inauguraran el conseller de Governació i Relacions Institucionals, Josep Maria Pelegrí, i la primera dama de l’Uruguai, Mercedes Menafra de Batlle, inclou un extens programa cultural i artístic a més de debats sobre el paper que han de tenir aquestes comunitats en el futur. Entre els actes programats hi ha la inauguració de l’exposició “Gaudí un universo” al Centre Cultural d’Espanya, el conveni de restauració de la Quinta Batlle i un homenatge a Lluís Companys que tindrà lloc a la plaça de la ciutat de Montevideo que porta el seu nom.

Entre els actes previstos, també s’inclou una reunió del president de l’Uruguai, Jorge Batlle, amb el conseller en cap, Artur Mas, així com la presentació dels nous serveis electrònics que el portal de les administracions catalanes, www.CAT365.net oferirà als catalans repartits arreu del món. El viatge finalitzarà el diumenge 20 de juliol amb l’acte de clausura de la Trobada que presidirà Artur Mas.

La Trobada també comptarà amb l’assistència del secretari de Relacions Exteriors del Govern català, Joaquim Llimona i del secretari de govern, Antoni Vives.

Inauguració a Puerto Rosario

Prèviament, el dimecres 17 de juliol, el conseller en cap assistirà a l’acte d’inauguració de les obres de millora i ampliació de Puerto Rosario, a l’Argentina. Aquest port manté una estreta vinculació amb Catalunya, especialment amb el Port de Tarragona, que encapçala el consorci d’inversors espanyols i argentins que gestiona les terminals de Puerto Rosario, entre d’altres ports internacionals.

Les millores infraestructurals i nous projectes de futur per crear una zona d’activitats logístiques volen reforçar el paper de Puerto Rosario com a port de transferència intro i extra Mercosur.