Artur Mas demana als socialistes catalans que convencin el PSOE perquè assumeixi les demandes de més autogovern per Catalunya

Artur Mas: El PSOE actua igual que el PP, la seva proposta és silenci"

query_builder   17 desembre 2002 16:47

event_note Nota de premsa

Artur Mas demana als socialistes catalans que convencin el PSOE perquè assumeixi les demandes de més autogovern per Catalunya

Artur Mas: El PSOE actua igual que el PP, la seva proposta és silenci"

El conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat al president del PSC, Pasqual Maragall, que convenci el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè es comprometi a tirar endavant les conclusions de la Comissió d’Estudi per a l’Aprofundiment de l’Autogovern, que s’ha aprovat avui al Parlament de Catalunya. El document, aprovat amb els vots de CiU, PSC, ERC i IC-EV preveu augmentar el sostre de l’autogovern mitjançant la reforma de l’Estatut de Catalunya.

Durant la seva intervenció al Ple de la cambra catalana, Artur Mas ha demanat  a Maragall que “convenci Zapatero perquè quan parli d’Estatut faci el mateix discurs a tot arreu, pregunti a la direcció del PSOE si assumeix les demandes de més autogovern per Catalunya”. Mas ha preguntat a Maragall que “si un dia algun secretari general del PSOE es compromet a tirar la reforma endavant, s’imagina l’avenç que viuríem?”. “Ara només tenim el silenci”- ha conclòs Mas.

Artur Mas ha posat de manifest la contradicció que viu el PSC pel que fa a la reforma de l’Estatut. Segons Mas, la voluntat del PSC de començar la reforma en aquesta legislatura es contraposa la posició del PSOE. Artur Mas ha recordat les paraules del líder del PSOE, quan va dir que la reforma de l’Estatut no era una prioritat i que no hi havia marge de maniobra. Mas ha afegit que no entén per què Rodríguez Zapatero no contesta la proposta de la Generalitat per millorar l’autogovern, si ja fa temps que l’ha rebuda.

Segons el conseller existeix “un pacte tàcit entre el PP i el PSOE per frenar l’autogovern de les autonomies”. És per això que Mas ha dit que el PSOE “actua igual que el PP, la seva proposta és el silenci”.

D’altra banda, Artur Mas també ha reclamat a Maragall que faci la seva proposta d’autogovern i que tothom digui on vol arribar. El conseller en cap demana al líder de l’oposició que “no maregi la perdiu, ja que els ciutadans s’hauran de pronunciar sobre això d’aquí a uns mesos”.

Durant la seva intervenció, Artur Mas s’ha referit als 3 objectius que s’havia marcat Convergència i Unió per aquesta legislatura. Pel que fa al programa de l’acció de govern, el conseller en cap s’ha felicitat perquè, “a un any perquè s’acabi, s’ha desenvolupat en un percentatge molt elevat”. Una altra de les finalitats de la legislatura era millorar el finançament de Catalunya, objectiu que “s’ha aconseguit en part”. En referència al tercer objectiu de la legislatura, el de la millora de l’autogovern, Artur Mas ha reconegut que no s’ha acomplert, tot i que les conclusions aprovades avui pel Parlament i les resolucions de l’últim debat de política general “apunten” a què es podrà portar a terme a partir de la propera legislatura.

Barcelona, 16 de desembre de 2002