Artur Mas pensa que Maragall vol accedir a la Generalitat "per jubliar-s'hi"

També ha reclamat el dret a pagar el complement de viduïtat com exemple d'exercici d'autonomia

query_builder   9 juliol 2003 12:16

event_note Nota de premsa

Artur Mas pensa que Maragall vol accedir a la Generalitat "per jubliar-s'hi"

També ha reclamat el dret a pagar el complement de viduïtat com exemple d'exercici d'autonomia

El conseller en cap, Artur Mas, ha lamentat que la intenció de Pasqual Maragall sigui arribar al Govern de la Generalitat per a jubilar-s’hi. Mas ha fet aquesta advertència perquè considera convenient que Catalunya sigui governada per una força política amb mans lliures que representi un projecte de renovació. El conseller en cap ha fet aquestes declaracions durant una entrevista al programa Los desayunos de TVE.

Segons el conseller en cap, “Maragall ja va perdre gas quan van acabar els Jocs Olímpics i ara està desgastat”. Mas ha afegit, a més, que la proposta dels socialistes catalans, “depèn de què fan a Espanya” i en aquest sentit, ha afegit, que “poden fer un discurs a Catalunya en un sentit i a les 24 hores votar el contrari a Madrid”, en al•lusió a l’abstenció dels socialistes la setmana passada al Congrés. Per Mas, aquesta contradicció dels socialistes respon a “una manca de projecte i a uns interessos puntuals que es defensen amb un discurs aquí i un altre allà”.

En el transcurs de l’entrevista, Mas ha reiterat també la importància d’exercir el dret de l’autonomia catalana, definit per ell com “la possibilitat que la comunitat tingui marge de maniobra”. En aquest sentit, ha defensat els complements de viduïtat com una mostra d’aquest dret i ha criticat la posició del Govern central contra aquesta mesura. Segons Mas, el pagament d’aquests complements és una qüestió social i d’ètica política i no té res a veure amb “posar en crisi la unitat sagrada de la pàtria espanyola”.

D’altra banda, el conseller en cap també ha justificat els pactes que durant aquesta legislatura ha signat amb el Govern espanyol ja que, segons ell, s’han fet “quan interessava pactar pel bé dels interessos de Catalunya, com en el cas de l’acord de finançament” i que aquells que “diuen que no s’haurien de fer, fan un mal servei a Catalunya i a Espanya”. Tanmateix, Mas ha recalcat que amb el Govern espanyol “s’ha de saber tant pactar com plantar cara quan els plantejaments són clarament contraris a la voluntat dels catalans”.