Ajudes de 5 milions d'euros per als municipis afectats pels incendis i temporals d'aquest estiu

query_builder   16 març 2004 17:34

event_note Nota de premsa

Ajudes de 5 milions d'euros per als municipis afectats pels incendis i temporals d'aquest estiu

El Govern català ha acordat avui establir una línia d’ajuts de fins a un import total de 5.000.000 euros per als ens locals afectats pels temporals de pluja i vent  i pels incendis forestals d’agost de 2003. Amb aquest acord s’estableixen els mecanismes necessaris per l’atorgament d’ajuts per cofinançar les despeses realitzades pels ajuntaments amb caràcter extraordinari i d’urgència, pel restabliment dels serveis de competència municipal i d’aquelles actuacions pendents d’executar.

A finals del mes d’agost de 2003, el Govern català va aprovar un decret en el qual es preveia l’adopció de mesures per restablir els danys dels incendis que s’havien produït durant aquell mes d’agost en determinades comarques de Catalunya, així com de les tempestes que van danyar infraestructures i serveis públics.

DOCUMENTACIÓ ADJUNTA

• El Govern ha acordat atorgar ajuts als ens locals afectats per incendis forestals i temporals diversos esdevinguts des de l’estiu de 2003.

A finals del mes d’agost de 2003, el Govern català va aprovar un decret en el qual es preveia l’adopció de mesures per restablir els danys dels incendis que s’havien produït durant aquell mes d’agost en determinades comarques de Catalunya així com de les tempestes que van danyar infraestructures i serveis públics.

Amb l’acord adoptat avui, el Govern català ha previst una línia d’ajuts de fins a un import total de 5.000.000 euros per als ens locals afectats pels temporals de pluja i vent i pels incendis forestals de grans característiques que van tenir lloc l’agost de 2003 i que varen danyar infraestructures i serveis municipals bàsics en determinades comarques de Catalunya.

El Govern de la Generalitat vol establir així els mecanismes necessaris per l’atorgament d’ajuts per cofinançar les despeses realitzades pels ajuntaments amb caràcter extraordinari i d’urgència, pel restabliment dels serveis de competència municipal i d’aquelles actuacions pendents d’executar, informació que ha estat recollida per les delegacions territorials.