13 milions d'euros per al funcionament i la creació de places de llars d'infants

Acords de Govern del 20 de juliol del 2004

query_builder   20 juliol 2004 16:36

event_note Nota de premsa

13 milions d'euros per al funcionament i la creació de places de llars d'infants

Acords de Govern del 20 de juliol del 2004

El Govern de Catalunya ha decidit avui destinar un total de 13 milions d’euros per a subvencionar places de les llars d’infants en centres de titularitat privada sense finalitat de lucre i crear nous centres d’educació preescolar a la ciutat de Barcelona. La dotació més important, de 7,1 milions d’euros, anirà destinada a subvencionar l’escolarització a les llars d’infants de titularitat privada sense finalitat de lucre. Amb aquesta partida, de la qual es preveu que se’n beneficiïn uns 11.000 alumnes, es destina aproximadament 650 euros anuals per cada plaça als centres que s’acullin a la convocatòria.

Els altres 5,9 milions d’euros seran per a la creació de 1.200 noves places d’educació preescolar a la ciutat de Barcelona en el període 2005-2007, d’acord amb un conveni de col•laboració signat entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament.

Cal afegir també que el Govern de la Generalitat ja ha aprovat enguany destinar 8,5 milions d’euros per a la creació de 5.600 noves places de primer cicle d’educació infantil i 7,3 milions per a la creació de 2.500 places en aquells ajuntaments que es comprometin a crear un nombre de 200 o més places en llars d’infants de la seva titularitat, en els propers anys.

Finalment, el Govern dedicarà uns altres 4,5 milions d’euros a subvencionar els centres docents concertats d’educació especial per les despeses que tinguin de personal dels serveis de menjador, esbarjo i transport durant el curs vinent.