Altres acords

Acords de Govern del 27 de juliol del 2004

query_builder   27 juliol 2004 16:07

event_note Nota de premsa

Altres acords

Acords de Govern del 27 de juliol del 2004

El Govern subvenciona Metges Sense Fronteres, amb 400.000 euros, per ajut humanitari

El Govern, a través de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, signarà un conveni de col•laboració amb a Metges Sense Fronteres (MSF) amb el que atorgarà 400.000 euros per ajut humanitari. D’aquesta quantitat, 100.000 euros es destinaran a projectes per a la regió sudanesa de Darfur, on actualment es viu una situació de greu crisi humanitària.

El projecte de MSF preveu donar assistència mèdica i sanitària a població desplaçada i vulnerable, així com desenvolupar programes d’alimentació, aigua i sanejament, a una població de 100.000 persones al llarg dels propers 6 mesos.

Els 300.000 euros restants es destinaran durant el 2004 a altres països en vies de desenvolupament o en situació de conflicte. Metges Sense Fronteres, creada a França l’any 1971, és un referent internacional entre les organitzacions d’ajuda a les víctimes de catàstrofes d’origen natural o humà i de conflictes armats, sense cap discriminació de raça, sexe, religió, filosofia o política.

Més consells comarcals tindran competències delegades

en matèria de Consum

El Govern ha aprovat la delegació de competències en matèria de resolució de conflictes de consum, tasques d’inspecció i campanyes de control als Consells Comarcals de l’Alt Empordà, Bages, Pallars Jussà, Ribera d’Ebre i la Terra Alta. L’objectiu és afavorir una millor atenció als consumidors i extremar les mesures de control en matèria de consum per tot Catalunya.

Aquesta ampliació en la delegació de competències s’adopta després que la duta a terme durant  els anys 2003 i 2003 als consells comarcals de l’Alt Urgell, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Penedès, Berguedà, Conca de Barberà, La Garrotxa, Montsià, Osona, i el Conselh Generau d’Aran, hagi estat molt positiva.

 

Impuls a la promoció de les comarques gironines

com a porta d’entrada a Catalunya

El Govern impulsarà la promoció de les comarques gironines com a porta d’entrada de Catalunya participant a través de CIMALSA i del Consorci Turisme de Catalunya amb 2 milions d’euros en una nova entitat creada amb aquest objectiu. 

Els altres membres fundadors d’aquesta entitat, denominada “Associació per a la promoció i desenvolupament de les comarques gironines”, seran la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona i la Federació d’Hostaleria de Girona

L’Associació té com a finalitat donar a conèixer Catalunya, i en especial les comarques de Girona, com a porta d’entrada al país amb l’objectiu de divulgar la seva imatge, com a marca turística, la cultura, el paisatge, els costums i característiques pròpies, i en aquest sentit, potenciar l’ús de les infraestructures i equipaments existents per facilitar la mobilitat en aquest territori.

El Govern autoritza un aval bancari per al Gran Premi

de Fórmula 1 de l’any 2005

El Govern ha autoritzat els representants de la Generalitat en els òrgans de Govern  del Consorci del Circuit de Catalunya a constituir un aval bancari de fins a un màxim d’11.313.500 dòlars a favor de Fórmula One Promotions and Administration Ltd. per a la realització del Gran Premi de Fórmula 1 de l’any 2005.

El Gran Premi de  Fórmula 1 de l’any vinent comptarà amb una oferta de catorze tribunes que aportaran prop de 65.500 localitats, de les quals n’hi ha 16.000 en tribunes cobertes.  Les instal•lacions comptaran amb: tres tribunes cobertes, les tribunes per zones, la zona de l’Estadi, que compta amb 20.000 seients, així com localitats i aparcament destinat a persones amb mobilitat reduïda.

El Consorci Sanitari de Terrassa participarà en un portal d’internet de tots els serveis de la ciutat

El Consorci Sanitari de Terrassa (format per la Generalitat, l’Ajuntament de Terrassa i la Fundació Sant Llàtzer) participarà amb altres entitats en la creació d’un portal d’internet per facilitar l’accés a la informació, participació i serveis de la ciutat. El Govern ha autoritzat avui els representants de la Generalitat en el Consorci Sanitari de Terrassa a aprovar la participació a la Fundació Privada Terrassa Innovació. Aquesta entitat s’encarregarà de posar en marxa el portal i també d’impulsar altres actuacions d’interès en l’estudi, investigació i la societat de la informació.

300.000 euros per a la promoció de la sostenibilitat en el món agrari

El Govern ha autoritzat una despesa plurianual de 300.000 euros per al desenvolupament de les activitats de promoció dels principis de sostenibilitat en el sector agrari entre el 2004 i el 2005.

La promoció d’aquests principis es farà mitjançant subvencions a entitats que agrupen a una gran part d’aquest sector per a l’organització d’activitats de difusió envers els principis de la sostenibilitat.