Puig signa convenis amb l'Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Pallars Jussà per a la millora de camins per un import de 400.000 €

query_builder   7 novembre 2002 16:49

event_note Nota de premsa

Puig signa convenis amb l'Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Pallars Jussà per a la millora de camins per un import de 400.000 €

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha signat avui convenis per a actuacions en millora de camins amb les comarques de l’Alta Ribagorça, la Cerdanya i el Pallars Jussà per un valor de 400.000 euros.

Els acords s’emmarquen dins dels plans comarcals de muntanya i tenen l’objectiu d’ajudar a millorar els accessos i les comunicacions en aquelles localitats de muntanya que per la seva situació ho requereixen. Els convenis formen part de les actuacions previstes en els plans comarcals de muntanya. Aquests plans són les eines d’aplicació de la Llei de muntanya, creada el 1983.

Per tal d’atendre les especials circumstàncies que es donen en les terres de muntanya i considerant que unes bones comunicacions viàries són prioritàries per garantir el desenvolupament social i econòmic d’aquestes zones del país, el pla preveu un programa d’actuacions per a la millora de la xarxa de camins.

En el cas de l’Alta Ribagorça, el conveni afecta la millora dels accessos i l’ordenació dels entorns dels conjunts històrics de la Vall de Boí, patrimoni de la humanitat.

A la signatura dels convenis hi han estat presents el president del consell comarcal de l’Alta Ribagorça,  Joan Perelada, el de la Cerdanya, Joan Pous , i el del Pallars Jussà, Agustí Graell.

El conseller Puig ha afirmat que aquests convenis suposen ”un pas més en la política muntanya ja que l’adequació de la xarxa de camins és una prioritat d’aquest departament”. En la mateixa línia, ha recordat que al llarg d’aquest any aquestes tres comarques han rebut una inversió de 31,3 milions d’euros per part del Govern de Catalunya.