PTOP adjudica obres de millora a la C-35 entre Sant Celoni i la Batllòria i a la C-55 entre Abrera i Castellbell i el Vilar

query_builder   29 novembre 2004 14:47

event_note Nota de premsa

PTOP adjudica obres de millora a la C-35 entre Sant Celoni i la Batllòria i a la C-55 entre Abrera i Castellbell i el Vilar

El departament de Política Territorial i Obres Públiques ha adjudicat obres de millora a les carreteres C-35 entre Sant Celoni i la Batllòria i la C-55 entre Abrera i Castellbell i el Vilar. Les actuacions suposen una inversió en cada una d’aquestes carreteres d’1,6 milions d’euros. Les obres consistiran en la millora del ferm i de la seguretat viària i es preveu que s’iniciïn el primer trimestre de l’any vinent.

Reforç del ferm de la C-35 entre Sant Celoni i la Batllòria              1,6 MEUR

La carretera C-35 entre l’entrada de Sant Celoni venint des de Cardedeu i la Batllòria, a prop de la intersecció amb la carretera d’accés a Gualba (BV-5116).

L’objecte de les obres previstes és deixar en condicions normals de transitabilitat la carretera C-35, a la zona indicada, tant pel que fa al ferm, com al drenatge, la senyalització horitzontal i vertical, l’abalisament i la seguretat viària.

Les principals actuacions previstes són:

Reforçament global de tota la carretera amb especial incidència en les àrees esquerdades i amb ferm en mal estat.  Neteja de cunetes de formigó i obres de drenatge transversal i longitudinal, recreixement amb formigó de les cunetes transitables actualment formigonades, i disposició de noves cunetes i passos salvacunetes. Reparació de junts de taulers de ponts. Reposició d’espires detectores de trànsit. Desmuntatge i/o nova col·locació de barreres de seguretat metàl·liques. Col·locació de marques viàries i renovació de la senyalització vertical defectuosa o fora de normativa.

El pressupost de les obres és de 1,62 MEUR. L’empresa adjudicatària de les obres és Rogasa-Sevica (UTE)  Està previst que aquestes obres s’iniciïn el primer trimestre de l’any vinent, amb un termini d’execució de  3 mesos.

Reforç del ferm de la C-55 entre Abrera i Castellbell i el Vilar        1,6 MEUR

L’actuació prevista té per objecte el reforçament de la carretera C-55 o Eix del Llobregat entre l’inici d’aquesta carretera a Abrera i l’enllaç  amb la carretera de la Bauma (C-58). Aquest punt final de l’actuació se situa al terme municipal de Castellbell i el Vilar.

Les obres se situen  dins dels termes municipals d’Abrera, Esparreguera , Olesa de Montserrat, Collbató, Monistrol de Montserrat i Castellbell i el Vilar, dins de les comarques del Baix Llobregat i del Bages.

L’objecte de les obres previstes és deixar en condicions òptimes de transitabilitat la carretera C-55, a la zona indicada, tant pel que fa al ferm, com al drenatge, la senyalització horitzontal i vertical, l’abalisament i la seguretat viària.

Les principals actuacions previstes són:

Reforçament global de tota la carretera amb especial incidència en les àrees esquerdades i amb ferm en mal estat.

 Neteja de cunetes de formigó, en terres i obres de drenatge transversal, així com recreixement amb formigó de les actualment formigonades per tal de millorar-les.

Desmuntatge i/o nova col·locació de barreres de seguretat metàl·liques.

 Col·locació de marques viàries i renovació de la senyalització vertical defectuosa o fora de normativa.

 El pressupost de les obres és d’1,64 MEUR. L’empresa adjudicatària de les obres és Agustí Masoliver.  Està previst que aquestes obres s’iniciïn el primer trimestre de l’any vinent, amb un termini d’execució de  6 mesos.