La Generalitat urbanitza la Plaça del Rec i els entorns de la nova seu del Consell Comarcal de la Cerdanya

query_builder   3 gener 2003 12:21

event_note Nota de premsa

La Generalitat urbanitza la Plaça del Rec i els entorns de la nova seu del Consell Comarcal de la Cerdanya

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, juntament amb el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Joan Pous, i l’alcalde de Puigcerdà, Joan Carretero, han signat avui un conveni de col·laboració per a la urbanització i adequació de la Plaça del Rec i dels entorns de la nova seu del Consell Comarcal. Aquesta actuació suposa una inversió de 188.410 € (31 MPTA), finançada a parts iguals entre la Generalitat, per una banda, i el Consell Comarcal i l’Ajuntament, per l’altra.

Antecedents

La nova seu del Consell Comarcal de la Cerdanya està instal·lada en un antic edifici: la Torre Viladomiu, també coneguda com la Casa Fabra.

Va ser construïda l’any 1867 i està inclosa en el catàleg d’edificis que pel seu valor arquitectònic, paisatgístic, arqueològic, ambiental o sentimental, mereixen una especial regulació de les possibles intervencions que s’hi realitzin. Així ho estableix el Pla General Intermunicipal de la Cerdanya de Girona.

L’any 1995 la finca va ser adquirida pel Consell Comarcal de la Cerdanya per a ubicar-hi la seva seu, on durant l’any 2002 s’hi han estat realitzant  les obres de rehabilitació amb una inversió aproximada de 660.000 € (110 MPTA).

De comú acord entre el Consell Comarcal de la Cerdanya i l’Ajuntament de Puigcerdà s’ha considerat oportú i convenient completar aquestes obres de rehabilitació de la casa millorant el seu entorn.

Per tant, en l’actualitat s’estableix un conveni de col·laboració entre la Generalitat, a través de l’INCASOL (Institut Català del Sòl), el Consell Comarcal de la Cerdanya i l’Ajuntament de Puigcerdà.

Emplaçament

Es tracta d’una plaça situada a la part nord del nucli urbà de Puigcerdà. Aquest espai s’entén com l’últim espai públic del nucli al llarg de l’eix del carrer major, en que es van articulant tots els espais públics de Puigcerdà.

La Plaça del Rec té una forma triangular i limita amb un mur que la confronta amb els jardins de la Torre Viladomiu, ara nova seu del Consell Comarcal. La proposta d’intervenció en tot aquest àmbit és la de fer participar aquest espai de jardí de tot el seguit de places abans anomenat. Això s’aconsegueix trencant aquest mur separador i donant transparència i uniformitat als dos espais conjunts.

Els materials que s’empraran per aconseguir-ho seran per un costat, un material dur, provinent de la trama urbana i per l’altre, un altre de tou, que sortiria del jardí. Així doncs, tota la Plaça del Rec serà asfaltada i aquest asfalt entrarà als jardins; i els jardins de gespa també es manifestaran a la plaça del reg. Aquests dos materials dialogaran amb un tercer: tires de pedra de granit de la zona que sent perpendiculars al mur ens relacionaran els dos àmbits.

Inversió

El cost total de l’obra previst serà de 188.410 € (31.348.786 MPTA), dels quals les parts que firmen el conveni aportaran:

Institut Català del Sòl: 94.205 € (15.674.393 MPTA).

Consell Comarcal de la Cerdanya i Ajuntament de Puigcerdà: 94.205 € (15.674.393 MPTA).

Calendari d’obres

Licitació1er trimestre de 2003

Inici de les obres2on trimestre de 2003

Finalització de les obresFinals de 2003