Les obres d'adaptació de l'estació d'Hostrafrancs que comencen demà provocaran talls de trànsit al carrer de la Creu Coberta fins a finals d'any

query_builder   19 juliol 2004 18:00

event_note Nota de premsa

Les obres d'adaptació de l'estació d'Hostrafrancs que comencen demà provocaran talls de trànsit al carrer de la Creu Coberta fins a finals d'any

Demà, 20 de juliol, començarà la segona fase de les obres d’adaptació de l’estació Hostafrancs de la L1 a persones amb mobilitat reduïda. Les obres, que consisteixen bàsicament en la construcció d’un nou vestíbul i l’adaptació dels seus accessos a Persones amb Mobilitat Reduïda, afectaran el trànsit del carrer de la Creu Coberta fins a principis del mes de desembre i transformaran el carrer del Callao en zona de vianants. El pressupost total d’aquesta actuació és de 2,2 MEUR.

La planificació d’obres per aquest nou vestíbul i la seva afectació al trànsit s’ha dividit en dues fases:

La primera fase de les obres d’adaptació d’aquesta estació s’acaba demà amb l’obertura al trànsit del carrer Consell de Cent, fins ara tallat parcialment. L’altre carrer afectat, el carrer Callao, continua també en obres. Finalment, aquest carrer comptarà amb unes escales mecàniques per accedir a l’estació i serà de vianants un cop acabades les obres.

Les obres d’aquesta segona fase, que comencen ara, constaran de dues etapes. Fins a finals d’agost, l’afectació en el trànsit consistirà en l’ocupació dos carrils del carrer de la Creu Coberta. A la segona etapa, que conclourà a primers de desembre, es tallarà el trànsit totalment en un tram d’aquest carrer per poder fer-hi l’ampliació del vestíbul.

Del 20 de juliol al 23 d’agost

Trànsit: Ocupació dels dos carrils de la banda muntanya (direcció L’Hospitalet) del carrer de la Creu Coberta entre Consell de Cent i el carrer Torre d’En Damians.

La circulació vehicles es desviarà pel carrer del rector Triadó i la d’autobusos pel carrer Torre d’En Damians

Altres: Mercat d’Hostafrancs: del 8 al 19 d’agost es tancarà l’entrada principal del mercat d’Hostafrancs.

Obres: Construcció de les pantalles i columnes de contenció del costat muntanya del carrer Creu Coberta per poder executar amb seguretat l’excavació del vestíbul.

De 24 d’agost a primera setmana de desembre

Trànsit: Tall a la circulació de vehicles al carrer de la Creu Coberta en el tram del carrer Consell de Cent al carrer Torre d’En Damians. Els itineraris alternatius consistiran en els desviaments pels carrers del Moianès i del Rector Triadó, segons el sentit de la marxa.

Obres: Construcció del vestíbul sota  el carrer Creu Coberta. Construcció dels nous col·lectors dels carrers Callao i Creu Coberta. Cobriment del vestíbul amb una llosa de formigó i reposició de paviment per restablir trànsit.

Un nou vestíbul adaptat

L’objecte d’aquesta remodelació és adaptar els seus accessos a Persones amb Mobilitat Reduïda. En aquest sentit, es construiran tres ascensors d’accés.  Un que anirà del carrer al vestíbul, situat  al carrer Callao, cantonada amb Creu Coberta, i els altres dos que aniran del vestíbul a cada una de les andanes. Així mateix es construiran unes escales mecàniques, situades també al Carrer Callao.  Les obres però, serviran també per construir un nou vestíbul, més ampli, més còmode i més accessible.  De fet, es reconvertirà l’actual  passadís de dos metres d’ample en un vestíbul d’uns 145 m2 que estarà situat sota mateix del carrer de Creu Coberta. Així mateix, es renoven els passos de validació que canvien els torns per portes lliscans.

Aquestes obres no tindran afectació a la circulació de trens que ja transcorren per sota el vestíbul que s’està construint.  

El pressupost total d’aquesta actuació és de  2,2 MEUR.

Veïns

La Generalitat ha acordat amb els veïns i els comerciants de la zona minimitzar l’impacte de les obres en la vida quotidiana del barri. D’aquesta manera, s’ha aconseguit reduir l’afectació al trànsit de les obres dels 10 mesos previstos inicialment als 6 mesos que s’han marcat. L’objectiu és que durant les festes de Nadal ja es pugui normalitzar la circulació de vehicles i persones en aquest carrer amb important activitat comercial.

Situació PMR

Aquesta obra forma part del pla del govern per adaptar a les persones amb mobilitat reduïda tota la xarxa de metro i de FGC abans del 31 desembre de 2006, tal com marca la Llei d’accessibilitat aprovada pel Parlament de Catalunya. Actualment, dels 197 vestíbuls d’estació de la xarxa que cal adaptar (algunes estacions tenen més d’un vestíbul), 86 ja estan adaptats, 54 en obres i 55 en projecte. Pel que fa als dos vestíbuls de l’estació Plaça de Sants del metro, s’està pendent del traçat definitiu del TGV per intervenir-hi.