La Generalitat signa un conveni amb l'Ajuntament de Montblanc per a la construcció de 32 habitatges de protecció oficial

Aquesta actuació s'inclou dins el Programa d'Habitatge i Sòl 2000-2003

query_builder   7 maig 2003 17:28

event_note Nota de premsa

La Generalitat signa un conveni amb l'Ajuntament de Montblanc per a la construcció de 32 habitatges de protecció oficial

Aquesta actuació s'inclou dins el Programa d'Habitatge i Sòl 2000-2003

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, ha signat avui un conveni amb l’alcalde de Montblanc, Josep Maria Borràs, per a la construcció de 32 habitatges de protecció oficial en aquesta població de la Conca de Barberà. Actualment, s’acaben d’iniciar les obres d’aquesta actuació que es porta a terme en el nou sector residencial el Sol de l’Horta i suposen una inversió de 2,26 MEUR (376 MPTA) per part de la Generalitat. Es preveu que les obres finalitzin l’abril de 2004.

Descripció dels habitatges

Els habitatges de la nova promoció s’adjudicaran com a habitatges de lloguer i seran destinats, preferentment, a famílies joves amb residència habitual i permanent o amb lloc de treball al municipi de Montblanc. En la definició dels criteris d’adjudicació hi participarà la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge i la Direcció General de Serveis Comunitaris, així com l’Ajuntament de Montblanc.

L’Institut Català del Sòl (INCASOL) construirà aquesta promoció en una finca de la seva propietat situada en el nou sector residencial el Sol de l’Horta. Aquest organisme acaba d’iniciar les obres del sector que tenen un pressupost de 2,26 MEUR (376 MPTA) i està previst que finalitzin el mes d’abril de l’any vinent.

L’actuació el Sol de l’Horta té una superfície de 90.120 m2 amb capacitat per a 253 habitatges potencials. Situada al sud del municipi, prop del sector residencial l’Horta de Vinyols desenvolupada pel mateix Institut Català del Sòl, aquesta actuació permetrà resoldre adequadament el creixement urbà residencial del municipi.

Anteriorment, la Generalitat ha invertit 1,2 MEUR (200 MPTA) en el municipi de Montblanc que li han permès urbanitzar l’actuació l’Horta de Vinyols amb capacitat per a 73 habitatges potencials, construir una promoció de 16 habitatges al nucli antic i rehabilitar el Palau dels Alenyà com a seu del Consell comarcal.

Aquesta promoció s’inclou en el Programa d’Habitatge i Sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja se n’han destinat més de 2.200 a lloguer per a joves.