La Generalitat sorteja 24 habitatges protegits de lloguer per a joves a Salt (Gironès)

Es construiran al sector residencial La Maçana i suposen una inversió de prop d'1 MEUR

query_builder   8 maig 2003 12:38

event_note Nota de premsa

La Generalitat sorteja 24 habitatges protegits de lloguer per a joves a Salt (Gironès)

Es construiran al sector residencial La Maçana i suposen una inversió de prop d'1 MEUR

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, juntament amb l’alcalde de Salt, Jaume Torramadé, ha presidit avui l’acte del sorteig de la promoció de 24 habitatges de protecció oficial del sector residencial La Maçana d’aquesta població del Gironès. Aquesta actuació, executada per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), ha suposat una inversió de 940.275 EUR (156 MPTA).

La promoció està situada en el nou sector residencial la Maçana, un Sector d’Urbanització Prioritària (SUP) del qual l’administració actuant ha estat l’INCASOL. La urbanització d’aquest sector ha tingut un cost total de 3,9 MEUR (649 MPTA), dels quals 1,4 MEUR (233 MPTA) han estat aportats per la Generalitat, xifra que correspon al percentatge de la seva participació en el SUP.

L’actuació està situada al sud del nucli urbà de Salt entre el sector de la Maçana, l’equipament general de l’hospital i la ronda del municipi. La seva urbanització ha permès el creixement urbà de Salt creant sòl per a nous habitatges, equipaments i espais verds i completar la xarxa viària existent. El sector té una superfície de 12,6 hectàrees amb capacitat per a uns 800 habitatges unifamiliars i plurifamiliars.

Descripció dels 24 habitatges protegits de lloguer per a joves

Aquests pisos, que s’adjudicaran en règim de lloguer i van destinats a joves, estan situats al carrer Prat de la Riba número 71 i tenen una superfície útil d’uns 47 m2, un dormitori i una plaça d’aparcament exterior cadascun. L’edifici consta d’una planta baixa i tres pisos d’alçada, amb 6 habitatges per replà.

El lloguer mensual serà entre 120,54 EUR (20.056 PTA) i 122,47 EUR (20.377 PTA).

La resta de sol·licitants que quedin en llista d’espera tindran també un pis gràcies al programa PROLLOGUER, pel qual Adigsa, empresa pública de la Generalitat de Catalunya, compra pisos per rehabilitar-los, si cal,  i destinar-los a lloguer.

A Salt aquest programa s’ha concretat amb la signatura d’un conveni amb l’Ajuntament en el qual s’estableix que durant aquest primer any Adigsa comprarà un màxim de 50 pisos a Salt. D’aquests 50, els primers es destinaran a les famílies que hagin quedat en llista d’espera després del sorteig de la promoció de La Maçana.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el  Programa PROLLOGUER, amplia l’oferta de pisos de lloguer a Catalunya oferint als propietaris que vulguin vendre un pis la possibilitat de comprar-lo i rehabilitar-lo per destinar-lo a lloguer. També dóna la possibilitat als propietaris que vulguin llogar, que la Generalitat actuï com a mediadora per garantir el cobrament  dels lloguers i el retorn de l’habitatge en perfecte estat a la fi del contracte.