La Generalitat signa un conveni amb l'Ajuntament de Santpedor per a la construcció de 15 habitatges de lloguer per a joves

query_builder   27 octubre 2003 17:51

event_note Nota de premsa

La Generalitat signa un conveni amb l'Ajuntament de Santpedor per a la construcció de 15 habitatges de lloguer per a joves

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, ha signat avui un conveni amb l’alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, per a la construcció d’una promoció de 15 habitatges de protecció oficial destinats a lloguer per a joves. Els habitatges es construiran al carrer Ample d’aquesta població del Bages.

Aquesta promoció s’inscriu en els Programa d’Habitatges de Lloguer per a Joves, dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que té per objectiu posar a disposició de les persones joves habitatges de lloguer adequats a les seves necessitats. D’aquesta manera, la Generalitat pretén afavorir la seva emancipació i mobilitat.

Descripció dels habitatges

L’actuació es portarà a terme en una finca de propietat municipal, anomenada “Local de la Vila”, situada al carrer Ample, en el seu front principal, i també als carrers Sant Pere i Sant Prim, com a secundaris. Aquest local havia estat centre cultural i social des de principi del segle XX i, per aquest motiu, es vol continuar donant-li un caràcter públic. El solar d’aquest local es completa amb l’adquisició d’un edifici de propietat particular per tal d’ampliar la superfície d’actuació.

Així doncs, la nova promoció estarà situada al carrer Ample, en un solar cedit per l’Ajuntament que en contrapestració rebrà el local de la planta baixa per a destinar-lo a equipament públic. A més, el consistori també es farà càrrec d’enderrocar les edificacions existents. Per la seva part, la Generalitat realitzarà les obres d’edificació d’un bloc de 15 habitatges de superfícies d’entre 40 i 60 m2  de superfície útil, un aparcament per a unes 17 places i un local.

Concretament, la superfície útil aproximada dels habitatges és de:

· 13 habitatges d’1 dormitori: 45 m2 cadascun.

·2 habitatges de 2 dormitoris: 60 m2 cadascun.

Els imports mensuals dels lloguers són, respectivament, de:

· Habitatges d’1 dormitori: 120 EUR/mes.

· Habitatges de 2 dormitoris: 160 EUR/mes.

· Places d’aparcament: 27 EUR/mes.

Els habitatges seran adjudicats com habitatges de lloguer i seran destinats preferentment per a joves. En la definició dels criteris d’adjudicació, hi participarà la Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge, la Direcció General de Serveis Comunitaris i  la Secretaria General de Joventut, així com l’Ajuntament Santpedor.