La Generalitat signa un conveni amb l'Ajuntament de Banyoles per a la construcció d'habitatges de protecció oficial a Cal General

La Generalitat hi invertirà més d'1 MEUR

query_builder   7 novembre 2002 17:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat signa un conveni amb l'Ajuntament de Banyoles per a la construcció d'habitatges de protecció oficial a Cal General

La Generalitat hi invertirà més d'1 MEUR

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques i membre del Consell d’Administració de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), Damià Calvet, juntament amb l’alcalde de Banyoles, Pere Bosch, han signat avui dijous, dia 7 de novembre, un conveni per a la construcció de 21 habitatges de protecció oficial a la finca de Cal General d’aquesta població del Plà de l’Estany.

Aquesta actuació, que suposa una inversió d’1,01 MEUR (168 MPTA) per part de la Generalitat, consisteix en construir un edifici de planta baixa i 2 plantes pis amb un total de 21 habitatges. Els habitatges seran qualificats com habitatges amb protecció oficial i adjudicats com habitatges de lloguer destinats preferentment a joves. Més concretament, van destinats a joves amb residència habitual i permanent al municipi i empadronats a Banyoles amb una antiguitat mínima de 5 anys.

Dels 21 habitatges, 13 seran d’uns 40 m2 de superfície útil, d’1 dormitori i destinats a 1 o 2 persones i 8 habitatges seran d’aproximadament 50 m2 de superfície útil i destinats a 2 o 3 persones.

L’actuació també comporta la urbanització d’uns 800 m2 de zona verda que estableix el planejament vigent, amb la previsió de dos passos de vianants a ambdós costats de la nova edificació que comportaran una millora de connexió del centre urbà de la població amb l’estany i el parc que l’envolta.

El preu del lloguer mensual dels habitatges serà el següent:

- Pels habitatges d’1 dormitori ……….. 104 €  (17.304 PTA/mensuals)

- Pels habitatges de 2 dormitoris …….. 130 €  (21.630 PTA/mensuals)