La Generalitat rehabilita el nucli antic de Massoteres a la Segarra

query_builder   24 març 2004 12:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat rehabilita el nucli antic de Massoteres a la Segarra

L’Institut Català del Sòl en desenvolupament del programa "Reviure Velles Ciutats" de la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, ha adjudicat les obres d’urbanització de la Plaça de la Diputació i la restauració de les arcades interiors del nucli clos de Massoteres (Segarra). L’obra l’executarà l’empresa Jardineria Moix SL per 78.620 € (IVA inclòs) i serà finançada en un 82% per l’Incasòl i la resta per l’Ajuntament

La plaça Diputació és l’entrada per accedir al nucli del poble de Massoteres, un dels espais urbans més significatius del municipi. Les obres de pavimentació dels carrers, executades entre els anys 1999-2000, van posar en evidència el deteriorament d’aquest portal i de les arcades existents, fet que ha motivat la rehabilitació que ara s’inicia.

Les obres consistiran en urbanitzar la Plaça Diputació fins l’accés al nucli, remarcant aquest accés mitjançant un canvi de paviment a base de llambordes de pedra d’Alcover. El resta de paviment serà principalment de formigó lliscat amb pols de quars. Juntament amb la pavimentació es farà un clavegueram nou i es milloraran el resta de xarxes de serveis.

La restauració de les arcades respectarà la geometria i els materials originals.

El projecte ha sigut redactat pels arquitectes Antoni Martí Falip i Josep Esteve Vila