La Generalitat posa en marxa la nova carretera entre Santa Bàrbara i Mas de Barberans (el Montsià)

query_builder   19 setembre 2003 11:23

event_note Nota de premsa

La Generalitat posa en marxa la nova carretera entre Santa Bàrbara i Mas de Barberans (el Montsià)

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha inaugurat aquest matí el nou vial que connecta Santa Bàrbara i Mas de Barberans, fruit de millorar i eixamplar l’antic camí que fins ara unia les dues poblacions. Les obres, que es van iniciar l’octubre de l’any passat i han tingut un cost de 2,7 MEUR, han permès adaptar el camí a les necessitats dels usuaris al llarg dels seus 13 quilòmetres de longitud.

Amb aquesta nova via, que reuneix les característiques pròpies d’una carretera, es comunicarà els nuclis de població del Montsià amb les principals vies de comunicació de la comarca. Degut al seu alt nivell d’ús i per tal de millorar-ne la funcionalitat i la seguretat viària, la Direcció General de Carreteres ha dut a terme les obres de millora i eixamplament del camí.

El camí discorre entre la cruïlla de la carretera TP-3311, de la Sènia a Santa Bàrbara, i Mas de Barberans. La millora s’ha executat en una longitud d’11.518 metres, 3.623 dels quals són en variant i la resta, sobre la traça del camí existent, ja eixamplat. La secció del camí és de 6 metres d’amplada amb 2 carrils (un per cada sentit de la marxa). Cada carril consta de 2,80 metres d’amplada i vorals de 0,20 metres.

Els elements més singulars de l’obra són:

- Cinc obres de drenatge transversal de 2,50 metres d’alçada i d’amplada variable.

- Condicionament i plantacions de les cruïlles.

- Reposició de 19 trams de tancaments de finques, de pedra seca.

A més, s’han realitzat les actuacions necessàries per assegurar el drenatge d’aquest vial, a la vegada que s’ha estès terra vegetal en els talussos de terraplens.

Les obres es van iniciar l’octubre de 2002 i han tingut un cost de 2,7 MEUR.