La Generalitat licita la millora de la GI-510 i la GI-511 entre Llers i Albanyà (Alt Empordà)

Es millorarà la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit amb una inversió de 4,4 MEUR

query_builder   14 octubre 2003 17:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat licita la millora de la GI-510 i la GI-511 entre Llers i Albanyà (Alt Empordà)

Es millorarà la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit amb una inversió de 4,4 MEUR

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha licitat avui les obres de condicionament de les carreteres GI-510 i GI-511 entre Llers i Albanyà. Aquesta actuació, que es preveu que comenci el segon trimestre de l’any vinent amb un termini d’execució de 12 mesos, té un pressupost de 4,4 MEUR. Les obres afectaran els termes municipals de Llers, Terrades, Albanyà i Sant Vicenç de la Muga.

Les obres consisteixen en la millora del traçat, del paviment, del sistema de desguàs i de la seguretat, així com un reforçament del ferm al llarg dels següents trams d’ambdues carreteres:

· GI-510, entre els punts quilomètrics 0 i 6,52.

· GI-511, entre els punts quilomètrics 0 i 11,71.

A més, per tal de poder travessar la riera de la Murga es construirà un pont de 24 m de longitud i 7,9 m d’amplada. Pel que fa al pont existent, seguirà donant servei com fins ara entre l’entrada sud de Terrades i la carretera a Cistella.

Les millores en el traçat començaran per la rectificació de revolts i de canvis de rasant per tal d’incrementar la visibilitat, així com la construcció d’un tercer carril d’espera pels girs a l’esquerra (a Terrades o per anar cap a Cistella).

La construcció d’un carril d’acceleració per entrar al tronc de la carretera nova cap a Llers, així com una rotonda a les interseccions amb altres vies, són mesures complementàries que augmentaran la seguretat viària a la zona. Les obres també inclouen la millora de les travesseres de les poblacions de Llers, Sant Llorenç de la Muga i Terrades.

Per últim, es millorarà el revolt situat al punt quilomètric 8,18 de la GI-511.