La Generalitat exigeix al Ministeri de Foment que prioritzi la connexió del TGV amb França

El conseller Felip Puig atribueix les declaracions de l'alcalde Clos sobre l'estació del TGV al Prat al desconeixement

query_builder   16 abril 2003 20:32

event_note Nota de premsa

La Generalitat exigeix al Ministeri de Foment que prioritzi la connexió del TGV amb França

El conseller Felip Puig atribueix les declaracions de l'alcalde Clos sobre l'estació del TGV al Prat al desconeixement

Davant l’anunci fet pel Ministeri de Foment de trencament de les negociacions amb l’empresa Euroferro, encarregada de realitzar les obres del TGV en el tram entre Figueres i Perpinyà, el conseller Felip Puig ha lamentat la interrupció de les relacions perquè suposa un entrebanc més a l’arribada del TGV a Catalunya i la seva connexió amb França. Pel conseller Puig, els successius problemes que arrossega la construcció de la línia del TGV i l’actitud unilateral del Ministeri de Foment en les negociacions, fa que avui sigui impossible establir el calendari d’arribada del TGV.

“Per la Generalitat, la construcció de la línia del tren d’alta velocitat entre Figueres i Perpinyà no és una qüestió secundària, sinó que és un tema fonamental per a Catalunya, i per aquest motiu, exigim al Govern central que tingui clara la prioritat d’aquesta connexió en les negociacions amb l’Estat francès” ha manifestat Felip Puig qui ha afegit que“l’endarreriment de l’adjudicació del tram entre Perpinyà i Figueres del TGV és una mala notícia per a Catalunya.”

Tot i així, el conseller Felip Puig ha volgut reiterar la voluntat de la Generalitat de col·laborar amb els governs espanyols i francès per facilitar les negociacions que permetin la construcció de la línia d’alta velocitat el més aviat possible. “Des de la Generalitat col·laborarem al màxim, però seguim exigint les màximes garanties de qualitat i de seguretat en la construcció de la línia” ha afirmat Felip Puig.

Per Felip Puig el Ministeri de Foment “està desbordat” pels successius problemes de la línia del TGV, fent referència als trams entre Madrid i Lleida, el lliurament de material mòbil i de talgo, les deficiències en els sistemes de senyalització, els endarreriments en els treballs d’obertura de la plataforma i d’anar avançant pel Penedès i el Baix Llobregat, i els problemes sobre l’entrada per l’Hospitalet i el Prat. En aquest sentit, el conseller Puig ha reiterat que“el TGV no té calendari perquè les previsions inicials estan clarament superades”.

En relació a les declaracions fetes avui per l’Alcalde de Barcelona, Joan Clos, el conseller Felip Puig ha lamentat“el desconeixement i la ignorància de l’Alcalde Clos” i ho ha atribuït al “nerviosisme de la pre-campanya municipal”. Puig ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que“no distorsionin les negociacions que actualment mantenen les parts implicades pel que fa a l’estació d’El Prat i el seu enllaç amb l’aeroport”.

Felip Puig ha assegurat que“no només hi haurà llançadora, sinó que aquesta estació estarà connectada a les terminals aeroportuàries, amb el metro (a través de la línia 9), i rodalies Renfe”. El conseller Puig ha volgut deixar clar que la llançadora és un projecte que la Generalitat ha assumit i contemplat des del primer moment i ha volgut donar un missatge de tranquil·litat perquè la mobilitat en l’estació d’El Prat estarà assegurada a través de tres modalitats: llançadora, metro i rodalies Renfe.