La Generalitat lliura les claus de 84 habitatges de protecció oficial a Vic (Osona)

query_builder   21 març 2003 14:08

event_note Nota de premsa

La Generalitat lliura les claus de 84 habitatges de protecció oficial a Vic (Osona)

El director general d’Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Damià Calvet, ha assistit avui, a Vic, a l’acte de lliurament de les claus de tres promocions amb un total de 84 habitatges, dels quals 36 es destinaran a lloguer per a joves. Aquesta actuació ha suposat una inversió total de 3,53 MEUR.

Promoció de 12 habitatges de lloguer

La promoció de 12 habitatges de lloguer per a joves de la plaça Santa Eulàliaés de planta baixa i tres plantes pis, amb 4 habitatges per replà. Tots els habitatges tenen un dormitori i una superfície útil aproximada de 40 m2. La promoció s’ha construït en un solar cedit per l’ajuntament destinant-se el local de la planta baixa a cessió municipal. El cost de l’obra ha estat de 499.345 EUR.

Promoció de 58 habitatges de protecció oficial

La promoció de 48 habitatges de protecció oficial estan situats a la N-152–2, entre els carrers Bisbe Font i de laLaura. La promoció està distribuïda en dos blocs de planta baixa més 6 plantes pis amb quatre habitatges per replà. Els habitatges són de dos i de tres dormitoris amb una superfície útil que oscil·la entre els 51 m2, el més petit, i els 61 m2, el més gran. Aquesta obra ha tingut un pressupost de 2,2 MEUR.

Promoció de 24 habitatges de lloguer

L’edifici de 24 habitatges també de lloguer per a joves i està situat a la N-152-3, al carrer Bisbe Font Andreu, és de planta baixa i quatre plantes pis. Tots els habitatges són d’un dormitori i tenen una superfície útil aproximada de 40 m2. A cada replà hi ha 6 habitatges i la planta baixa de l’edifici es destinarà a places d’aparcament. El cost de l’obra ha estat de 835.220 EUR.

Aquestes promocions conformen la 2a i 3a fase, respectivament, de la intervenció de la Generalitat en el Pla Parcial N-152 de Vic, en conveni amb l’Ajuntament de la capital de l’Osona. Durant la 1a fase es van construir 48 habitatges de protecció oficial dels quals es van lliurar les claus el mes de març de 2001.

Aquestes promocions s’inclouen en el Programa d’habitatge i sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja s’han destinat més de 2.200 a lloguer per a joves.