La Generalitat inaugura les obres de remodelació de l'estació de Marina de la L1 del metro

S'ha adaptat l'estació per a persones amb mobilitat reduïda amb una inversió de gairebé 3 MEUR

query_builder   5 març 2003 18:29

event_note Nota de premsa

La Generalitat inaugura les obres de remodelació de l'estació de Marina de la L1 del metro

S'ha adaptat l'estació per a persones amb mobilitat reduïda amb una inversió de gairebé 3 MEUR

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha inaugurat avui les obres de remodelació de l’estació Marina de la L1 del metro. Les obres, que han tingut un termini d’execució de 19 mesos, han suposat una inversió de 2,77 MEUR (462 MPTA). Aquesta actuació s’inclou dins de la campanya d’adaptació a persones amb mobilitat reduïda (PMR) que la Generalitat està portant a terme en diferents estacions.

L’estació de Marina és de les més antigues, consta d’un sol vestíbul que comunica al carrer mitjançant dos accessos: un al carrer Marina i un altre que dóna davant de Pompes Fúnebres. A la vegada, fruit de passades remodelacions, el vestíbul actual ha quedat configurat en dos nivells diferents. Aquesta circumstància dificulta l’accés de les persones que pateixen alguna discapacitat.

 DESCRIPCIÓ DE LES OBRES

Les obres de remodelació de l’estació s’han desenvolupat en tres àmbits: vestíbul, andanes i sortida d’emergència. A més, s’han realitzat importants modificacions tant a la xarxa de baixa tensió com a la de comunicacions.

Vestíbul

La remodelació del vestíbul consistent en:

· Instal·lació d’un ascensor per a vuit persones al costat de l’entrada des del carrer Marina.

· Enderroc de les dependències on ara es troben els ventiladors.

· Supressió dels dos nivell que actualment hi ha als vestíbuls amb la conseqüent remodelació de les escales mecàniques.

 · Ampliació de les dependències del vestíbul en una superfície d’uns 470 m2.

 · Redistribució del propi vestíbul per tal de racionalitzar l’espai disponible i al mateix temps donar cabuda a més màquines cancel.ladores de bitllets. Aquesta redistribució consisteix bàsicament en el trasllat de les dependències del cap d’estació a l’espai que queda entre les dues portes d’entrada al vestíbul. Alhora, es procedirà també al trasllat de la cambra de comunicacions a l’àrea de la nova ampliació.

· Instal·lació d’un ascensor per a comunicar el vestíbul amb les andanes.

 · Renovació del paviment i revestiment de murs en tot l’àmbit del vestíbul.

Andanes

L’actuació a les andanes ha consistit bàsicament en la modificació dels gàlibs de l’andana per tal de facilitar l’accés al ferrocarril. Aprofitant aquesta operació es renova el paviment de l’andana.

Sortida d’emergència i nou pou de ventilació

S’ha construït una nova sortida d’emergència, la qual s’ha situat, igual que els nous ventiladors, a l’extrem oest de l’estació. Tant la porta de sortida com la reixa de ventilació han quedat ubicades dins del recinte del Parc de l’Estació del Nord.