La Generalitat i l'Ajuntament de Bagà acorden tirar endavant la construcció de l'enllaç Coll de Pal - La Molina

query_builder   6 novembre 2002 12:13

event_note Nota de premsa

La Generalitat i l'Ajuntament de Bagà acorden tirar endavant la construcció de l'enllaç Coll de Pal - La Molina

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha acordat amb l’alcalde de Bagà, Josep Maria Barrabés i el tinent d’alcalde, Sergi Roca, tirar finalment endavant la construcció de l’enllaç Coll de Pal - La Molina. El passat mes de setembre es va aturar la tramitació del conveni per construir aquesta infraestructura perquè diversos agents socials de la zona havien manifestat la seves reserves al projecte i no interpretaven la inversió prevista pel Govern com a eficaç. Durant les darreres setmanes, el conseller i l’equip de govern del consistori han acostat posicions per tal d’arribar a l’acord definitiu. L’import previst per a la construcció d’aquesta infraestructura és de 3.145.000 euros.

El conveni que se signarà properament inclou nous elements destacables. Per exemple, la superfície que serà ocupada temporalment per Ferrocarrils de la Generalitat per tal de construir la infraestructura, passarà de les 42,8 hectàrees previstes per a un període de trenta anys, a 8,96 hectàrees per a un termini de 25 anys.

També s’ha previst que Ferrocarrils assumeixi la despesa de la instal·lació de canons de neu artificial i el seu manteniment a la zona de Coll de Pal. Així mateix, s’ha modificat el punt d’arribada del telecadira per poder mantenir el telesquí Sant Jordi i es preveu equiparar les condicions dels forfets amb els altres municipis i entitats amb qui té acords la Molina.

Aquest setembre, no va anar endavant la signatura del conveni perquè hi havia alguns punts de la negociació que eren inassumibles per part de Ferrocarrils de la Generalitat. Per aquest motiu, el conseller Puig va donar indicacions d’aturar la tramitació del conveni i va demanar que s’estudiessin altres possibles destinacions d’aquesta inversió de 3 milions d’euros en la línia de dinamitzar socialment i econòmica la zona.

Davant d’aquesta situació, l’equip de govern de l’Ajuntament de Bagà ha engegat diverses converses i negociacions amb les entitats que conformen el teixit econòmic, social i cultural del municipi amb l’objectiu de cercar complicitats per aconseguir que el poble, representat per l’Ajuntament, defensés el projecte i aconseguís beneficiar-se de la inversió prevista pel Govern. Des del consistori es defensava que el benefici directe i indirecte que suposarien els 52.000 visitants que preveien els estudis econòmics realitzats eren una oportunitat que no es podia deixar escapar.

Finalment, les negociacions han arribat a bon port i la signatura del conveni es farà efectiva en els propers dies. La Generalitat de Catalunya sempre ha mostrat interès en finançar la connexió de Bagà amb l’estació d’esquí de la Molina per tal de promoure la dinamització econòmica de la subcomarca de l’Alt Berguedà. L’objectiu de la construcció d’un telecadira és donar accés als dominis esquiables i ajudar així al desenvolupament sòcioeconòmic de la zona.