La Generalitat encarrega l'estudi de l'intercanviador Diagonal

S'adaptarà a persones amb mobilitat reduïda i a la futura connexió amb l'estació del TGV

query_builder   4 novembre 2003 14:20

event_note Nota de premsa

La Generalitat encarrega l'estudi de l'intercanviador Diagonal

S'adaptarà a persones amb mobilitat reduïda i a la futura connexió amb l'estació del TGV

La Direcció General de Ports i Transports del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha encarregat a GISA la redacció del projecte d’adequació a persones de mobilitat reduïda de l’intercanviador Diagonal entre els Ferrocarrils de la Generalitat i les línies L3 i L5 del metro. Amb aquesta actuació, la Generalitat pretén l’adaptació integral d’un gran intercanviador en què es concentra molta afluència d’usuaris de la xarxa de metro. A més, l’actuació permetrà la millora del nivell de confort a tots els usuaris.

Actualment, el nus que hi ha entre l’estació de Provença dels FGC i la seva correspondència amb les estacions de Diagonal de les línies 3 i 5 del metro està format per diferents passadissos que no estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda (PMR). Aquest factor i el fet que es tracta d’un punt amb una afluència molt important d’usuaris, fonamentalment en hores punta, ha portat a la Generalitat a impulsar la redacció del projecte esmentat.

Descripció de les obres

Les obres per a l’intercanviador Diagonal contemplen les següents actuacions:

· Passadís FGC-L5: En aquest punt, es proposa la instal·lació de rampes suaus, a través de dos amples passadissos que envolten la situació actual, amb tancament de vidres. D’aquesta manera, tot el conjunt donarà una sensació de gran vestíbul que limita els xamfrans de la cruïlla de Rambla Catalunya amb Rosselló, donant pas a escales mecàniques i ascensor amb sortida al carrer. 

· Passadís L5-L3: Es basa en la construcció d’un nou passadís que substitueix el que hi ha actualment, construït amb un pendent molt suau i una amplada notablement major.

· Adaptació per a persones amb mobilitat reduïda dels accessos carrer-vestíbul i vestíbul-andana: Es porta a terme incorporant la instal·lació d’ascensors del carrer al vestíbul i del vestíbul a les andanes. També s’ha previst la col·locació d’ascensors (carrer-vestíbul) tant a l’estació de l’L3 com a l’L5, així com dos ascensors d’andanes a vestíbul a cada una. Addicionalment a aquestes actuacions d’adaptació a PMR, i donada la llargada del trajecte d’aquesta correspondència, s’ha plantejat la col·locació de tapissos rodants al llarg dels recorreguts.

Aquestes actuacions complementaran l’ampliació del vestíbul del costat Rosselló de l’estació d’FGC i l’eixamplament de l’andana direcció Vallès, obres que la Generalitat licitarà properament. L’import de les actuacions previstes a l’intercanviador és de 18 MEUR.