La Generalitat considera que la política de transport de mercaderies per carretera l'ha d'establir la Unió Europea

query_builder   21 maig 2003 16:55

event_note Nota de premsa

La Generalitat considera que la política de transport de mercaderies per carretera l'ha d'establir la Unió Europea

Davant la notícia que França podria aprovar una taxa per als camions estrangers que passin per aquest estat amb l’objectiu de finançar la construcció de noves infraestructures de transport, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques manifesta que aquest tipus de mesures no s’han de prendre unilateralment sinó que s’haurien de debatre i decidir de forma conjunta entre els països de la Unió Europea.

Tot i que cal esperar a conèixer la posició de la Comissió Europea, el Govern creu que aquest tipus de mesures, si s’apliquessin de forma unilateral, podrien discriminar els ciutadans i les empreses europees dins el mercat en funció del seu origen. En tot cas, el govern català entén que les mesures per afrontar els costos derivats dels trànsit de mercaderies per la xarxa viària catalana s’haurien de debatre i decidir de forma conjunta entre els països de la Unió Europea. El que cal és una política europea comuna en aquest àmbit.

D’altra banda, el Govern català creu que les polítiques de mobilitat són, actualment, una de les prioritats en la gestió dels governs europeus. En aquest sentit, a més del transport per carretera, l’executiu català destaca que s’ha de  seguir potenciant el transport de mercaderies per avió, ferrocarril i vaixell per tal de millorar la seva efectivitat.