La Generalitat crea la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Vall d'Aran

query_builder   1 abril 2003 20:02

event_note Nota de premsa

La Generalitat crea la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Vall d'Aran

El Govern de la Generalitat ha acordat avui la creació d’una comissió territorial d’urbanisme pròpia per al territori de l’Aran, ampliant d’aquesta manera el nombre de comissions d’urbanisme a Catalunya. Aquesta comissió assumirà, donat el règim especial de la Vall d’Aran, competències en matèria urbanística. Tanmateix, amb el decret aprovat avui també es regula la composició i el funcionament intern d’aquesta comissió territorial d’urbanisme, així com els seus àmbits d’actuació.

L’àmbit d’actuació de la comissió d’urbanisme de la Vall d’Aran és el territori d’Aran, integrat pels municipis d’Arres, Bausen, Es Bòrdes, Bossòst, Canejan, Les, Naut Aran, Vielha e Mijaran i Vilamòs.

La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Vall d’Aran estarà presidida pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques. El síndic d’Aran i el director general d’Urbanisme en seran els dos vice-presidents.

Els altres membres que formen part de la comissió són:

· El director de la Ponència Tècnica de la Comissió.

· El director de l’Oficina Tècnica d’Urbanisme del Consell General d’Aran.

· El delegat del Govern de la Generalitat.

· Un representant per cadascun dels següents departaments de la Generalitat: d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, de Cultura, de Governació i Relacions Institucionals, de Treball, Indústria, Comerç i Turisme i de Medi Ambient.

· Tres representants del Consell General d’Aran

· Dos representants dels municipis de la Val d’Aran

· Un representant de l’Administració General de l’Estat.

· Un membre d’entre persones d’un reconegut prestigi professional o acadèmic

· en matèria d’urbanisme, d’habitatge i de medi ambient.

Finalment, cal assenyalar que la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Vall d’Aran tindrà la seva seu a Vielha, al Consell General d’Aran.

Les comissions territorials d’urbanisme són òrgans urbanístics de la Generalitat que compleixen funcions de caràcter informatiu, consultiu, gestor, resolutiu i, a instància dels ajuntaments, també de caràcter interpretatiu.

Actualment a Catalunya hi ha 5 Comissions Territorials d’Urbanisme: Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Terres de l’Ebre.