El Conseller en cap visita un campament i una casa de colònies en el marc de les activitats d'estiu 2004

query_builder   8 juliol 2004 20:01

event_note Nota de premsa

El Conseller en cap visita un campament i una casa de colònies en el marc de les activitats d'estiu 2004

El Conseller en cap de la Generalitat, Josep Bargalló, acompanyat de la secretària general de Joventut, Marta Rosàs, ha visitat aquesta tarda activitats d’estiu que s’estan portant a terme en aquests moments a Osona i al Maresme.

Aquest estiu, 150.000 infants i joves participen en les 2.800 activitats organitzades per les associacions educatives juvenils. Any rere any, l’acció educativa que duen a terme contribueix a l’educació integral d’infants i joves en valors com la solidaritat, el compromís, el respecte i l’esperit crític.

A Sant Quirze de Besora, Josep Bargalló i Marta Rosàs han visitat la zona del Solà, un terreny d’acampada on hi ha el campament de l’Esplai Picabufa, federat a Esplais Catalans (Esplac) i el campament de l’Agrupació escolta Gregal, de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya (MEGSJC). Acompanyats per la secretària general d’Esplac, Montse Pinyol, han fet una passejada per conèixer les activitats que es realitzen al terreny d’acampada. El Conseller en cap ha volgut destacar la important tasca educativa de les associacions, que compten amb el suport de la Generalitat.

Més tard, s’han desplaçat a l’alberg La Conreria de Tiana, un antic seminari del segle XII rehabilitat i gestionat per la Fundació Pere Tarrés. Allà han pogut conèixer de prop les colònies de l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) i d’altres associacions educatives juvenils.

Les activitats d’estiu, que es van iniciar el 18 de juny i es desenvoluparan els mesos de juliol, agost i la primera quinzena setembre, consisteixen en colònies, casals d’estiu, estades, campaments, rutes, intercanvis i camps de treball. Les associacions educatives juvenils del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya que organitzen les activitats d’estiu són: Associació de Casals de Joves de Catalunya el Centre Marista d’Escoltes (CMS);  Coordinació Rural de Catalunya; Coordinació Catalana de Colònies, Casals i Clubs d’Esplai; Escoltes Catalans; Esplais Catalans, Esplac; Federació Catalana de l’Esplai; Federació de Centres Juvenils Don Bosco de Catalunya; Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica de Catalunya i les Balears (MIJAC); Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya (MEGSJC) i Acció Escolta de Catalunya.

Barcelona, 8 de juliol de 2004