Constituït el nou Consell d'Administració del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)

query_builder   5 juliol 2004 14:00

event_note Nota de premsa

Constituït el nou Consell d'Administració del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)

El 30 de juny passat es va constituir el nou Consell d’Administració del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), després de les darreres eleccions municipals i autonòmiques. El CPNL és un ens públic constituït per la Generalitat de Catalunya, 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i les diputacions de Girona, Lleida i Tarragona, i organitzat en 22 centres de normalització lingüística, que ofereixen serveis d’ensenyament, assessorament lingüístic i foment de l’ús social de la llengua a la població catalana, les empreses i les entitats del país.

El nou president del CPNL, Miquel Pueyo, és l’actual director general de Planificació Lingüística de la Generalitat de Catalunya. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barceona, Ferran Mascarell, i la subdirectora de Política Lingüística, Elvira Riera, en són els dos vicepresidents. La resta de membres són Jaume Graupera, Xavier Macià i Montserrat Capdevila, en representació de la Federació de Municipis de Catalunya; Santiago Pallàs, en representació de l’Associació Catalana de Municipis, i Mònica Pereña, Marta Rovira, Adela Ros i Josep Vallcorba, en representació de la Generalitat de Catalunya.

Els temes tractats en la primera reunió del nou Consell van ser la reorganització dels serveis centrals del CPNL, així com el pressupost i la plantilla corresponents a l’any 2004.