El Termcat edita un vocabulari amb els termes bàsics de la telefonia mòbil

La terminologia dels telèfons en mòbil, en català

query_builder   2 abril 2004 00:00

event_note Nota de premsa

El Termcat edita un vocabulari amb els termes bàsics de la telefonia mòbil

La terminologia dels telèfons en mòbil, en català

El TERMCAT ha editat un vocabulari amb 68 termes catalans relacionats amb el món de la telefonia mòbil. El vocabulari inclou termes de tanta difusió com agenda telefònica, àrea de cobertura, bústia de veu, desviació de trucada, telèfon intelligent, trucada en espera o trucada perduda. Les sigles angleses d’ús habitual en català també hi tenen entrada pròpia, amb remissió a la denominació catalana desenvolupada. Per exemple, PIN (número d’identificació personal), PUK (número personal de desbloqueig) o SMS (servei de missatges curts).

El vocabulari, que inclou els equivalents en castellà i en anglès, ha estat elaborat amb l’assessorament de tècnics de la Universitat Politècnica de Catalunya i de Softcatalà, i amb el patrocini del Servei de Política Lingüística del Govern d’Andorra i el Grup Auna. És un recull que pot tenir interès per a qualsevol usuari de la telefonia mòbil, un terreny que ha experimentat un espectacular creixement durant els últims anys i sobre el qual encara no hi havia cap material similar.

La presentació tècnica de l’obra es va fer el dia 1 d’abril en el marc de les II Jornades sobre el Català a les Noves Tecnologies, organitzades per Softcatalà, l’Institut Joan Lluís Vives, la Universitat de Barcelona i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. El TERMCAT és un organisme participat per la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística. Més informació a: www.termcat.net.