S'endega l'exposició itinerant sobre l'ampliació per les comarques gironines

Girona, 15 de març de 2004

query_builder   15 març 2004 11:48

event_note Nota de premsa

S'endega l'exposició itinerant sobre l'ampliació per les comarques gironines

Girona, 15 de març de 2004

Manquen 46 dies per a que la Unió Europeaobri les portes a deu nous estats membres

Avui 15 de març s’endega l’exposició itinerant per les comarques gironines sobre l’ampliació de la Unió Europea, en el marc de les accions que desenvolupa el Patronat Català Pro Europa en el projecte Obrim les portes a l’ampliació!, que es realitza amb la col·laboració de la Representació de la Comissió Europea a Espanya.

L’exposició es podrà visitar des d’avui i fins el proper 28 de març a la Biblioteca de Figueres. Cada quinze dies, es desplaçarà cap a una altra biblioteca o punt d’informació fins a un total de 36 dels 158 centres que formen part de l’Euroxarxa de Centres d’Informació Europea que coordina el Patronat. Pel què fa a Girona, á més de Figueres, l’exposició s’instal·larà a Palafrugell (29 març-11 abril), Blanes (12-23 abril), Banyoles (3-16 maig), Girona (17-30 maig), Roses (31 maig-13 juny) i Sant Feliu de Guíxols (14-27 de juny).

PRESENTACIONS

La delegació de Girona està preparant presentacions públiques a algunes poblacions, mitjançant els seus assessors en afers europeus, per tal d’informar sobre la imminent ampliació de la Unió Europea. La primera d’aquestes presentacions serà el dia 24 de març a les 19.30h a la Biblioteca de Figueres.

SETMANA DE PORTES OBERTES

Del 19 al 23 d’abril, el Patronat a Barcelona organitzarà la Setmana de Portes obertes a l’ampliació, en la que es portarà a terme un cicle de conferències centrades en aspectes concrets de l’ampliació de la Unió Europea, amb la participació de diferents personalitats expertes en l’àmbit comunitari.

L’objectiu de les accions que es desenvolupen en el marc del projecte Obrim les portes a l’ampliació!, des d’aquest mes de gener i fins el mes de juny, és sensibilitzar els ciutadans catalans sobre aquest moment crucial en el procés de la construcció europea.

Tota la informació i material sobre aquest projecte està disponible a la pàgina web:

http://www.infoeuropa.org/catala/ampliacio/obrim_portes