Tecnologia Electrònica del Ripollès (TER) inverteix prop de 2 milions d'euros en l'ampliació de la seva planta ubicada a Sant Joan de les Abadesses

query_builder   25 abril 2003 12:14

event_note Nota de premsa

Tecnologia Electrònica del Ripollès (TER) inverteix prop de 2 milions d'euros en l'ampliació de la seva planta ubicada a Sant Joan de les Abadesses

L’empresa Tecnologia Electrònica del Ripollès SL (TER), dedicada al disseny, fabricació i comercialització d’equips electrònics industrials, ha invertit prop de 2 milions d’euros en l’ampliació de la seva planta ubicada al polígon industrial de Cal Gat de Sant Joan de les Abadesses.

El projecte ha consistit en l’adquisició de 10.000 m2 més de terreny d’aquest polígon industrial i la construcció d’un edifici de 4.500 m2 en tres plantes de 1.500 m2 cadascuna. En aquest nou edifici, TER ha agrupat els diferents tallers que fins ara es trobaven dispersats en diferents locals i ha invertit 180.000 euros en nova maquinària d’inserció de components SMD (structural materials division), i així quadruplicar la capacitat de producció.

Aquest projecte d’ampliació ha suposat una inversió aproximada de dos milions d’euros i la creació de 20 llocs de treball nous en quatre anys. El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme ha donat suport a aquesta iniciativa, que s’emmarca dins dels objectius principals de l’empresa de consolidar i millorar els seus productes i destinar part de la producció a l’exportació.

Fundada el 1994, Tecnologia Electrònica del Ripollès, SL es dedica principalment a la fabricació de variadors de tensió i de freqüència no només estàndards sinó també fabricats a mida segons les peticions dels clients. Entre els productes fets a mida destaquen: el control regulació màquina-eina, el control hidronivell per l’ompliment i buidatge de dipòsits, els reguladors de llum totalment silenciosos, el capçal de control de carretons elevadors, el control màquina espremedora de taronges, entre d’altres.

Per al disseny i fabricació dels seus equips electrònics, aquesta empresa ripollenca inverteix constantment en investigació i desenvolupament, i disposa d’una plantilla de 50 professionals altament preparats i en contínua formació. Així mateix, el seu departament d’R+D+I està format per un equip de 12 especialistes, qualificats per dissenyar el producte desitjat, que utilitzen els programes de disseny més actualitzats del mercat.

Amb l’ampliació de les seves instal·lacions, Tecnologia Electrònica del Ripollès, SL preveu obtenir una facturació de 3,6 milions d’euros el 2003. En l’actualitat, TER disposa d’una sòlida cartera de clients distribuïts per tot el territori nacional i exporta el 35% de la seva producció a Europa.

La materialització d’aquest projecte en part ha estat possible gràcies al Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), adscrit al Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Programa d’incentius a la inversió industrial

L’ampliació d’aquesta nova planta s’emmarca dins del Programa d’incentius a la inversió industrial que la Generalitat de Catalunya, a través del CIDEM, duu a terme per afavorir el creixement, la modernització i la innovació del teixit empresarial de Catalunya. En concret, a través d’aquest Programa, la Generalitat va destinar uns 10,9 milions d’euros en incentius durant el 2002, uns ajuts que han generat una inversió de més de 164 milions d’euros en 217 projectes d’inversió industrial distribuïts per diverses comarques de Catalunya.

La majoria d’aquests ajuts han estat destinats a les petites i mitjanes empreses (pimes). En concret, un 90% de les empreses que han rebut els ajuts compten amb una plantilla d’entre 1 i 50 treballadors i, d’aquestes, un 40% té una plantilla d’un màxim de 10 treballadors. Pel que fa a la tipologia d’ajuts, una gran part d’aquests han estat destinats a fomentar les ampliacions d’aquestes empreses (78%), seguidament del trasllat d’instal·lacions (15%) i de la creació de noves empreses (7%).

Sectorialment, i d’acord amb l’estructura industrial catalana, el CIDEM ha repartit els incentius de forma homogènia entre diversos sectors, destacant els de maquinària i equips mecànics, tèxtil i confecció, fusta i suro, paper i cartró i productes minerals no metàl·lics.

Les inversions i els projectes que han rebut les subvencions per part del CIDEM estan ubicats principalment a les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, l’Anoia, el Bages, el Baix Ebre, el Berguedà, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Garrotxa, el Montsià, la Noguera, Osona, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell, la Ribera d’Ebre, el Ripollès, la Segarra, el Solsonès, la Terra Alta i l’Urgell.