Rañé valora com a "molt positiva" la mesura de la UE de modificar els reglaments que regulen els ajuts a les empreses

Segons el Conseller el Govern de la Generalitat treballarà en la mateixa línia que assenyala Europa

query_builder   19 juliol 2004 12:43

event_note Nota de premsa

Rañé valora com a "molt positiva" la mesura de la UE de modificar els reglaments que regulen els ajuts a les empreses

Segons el Conseller el Govern de la Generalitat treballarà en la mateixa línia que assenyala Europa

El Conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, ha valorat com a molt important la mesura que ha fet pública avui la Unió Europea, de modificar els reglaments que regulen els fons destinats a ajuts a les empreses. Segons el Conseller, aquesta iniciativa és coincident amb la que va proposar el nou Govern de Catalunya en iniciar la legislatura.

EL CONSELLER RAÑÉ VALORA COM A “MOLT POSITIVA” LA MESURA DE LA UE DE MODIFICAR ELS REGLAMENTS QUE REGULEN ELS FONS DESTINATS A AJUTS A LES EMPRESES

Segons el Conseller “el Govern de la Generalitat treballarà en la mateixa línia que assenyala Europa”

El Conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé, ha valorat com a “molt important” la mesura que ha fet pública avui la Unió Europea, de modificar els reglaments que regulen els fons destinats a ajuts a les empreses. Segons el Conseller, aquesta iniciativa és “coincident amb la que va proposar el nou Govern de Catalunya en iniciar la legislatura”.

Pel que fa a la iniciativa endegada per la Generalitat el passat mes de gener, “en tot cas, el que farem és fer que les polítiques d’ajuts que es puguin desenvolupar des del Govern català, amb recursos exclusius —que no tinguin res a veure amb recursos Europeus—, es desenvolupin en una línia coincident amb la que fixa Europa”.

En referència als fets recents, el Conseller ha recordat que “després de les primeres deslocalitzacions a Catalunya, el nou Govern ja va demanar a les empreses l’assumpció de la seva responsabilitat social”. “Per interessos partidistes”, continua Rañé, “vàrem rebre moltes crítiques. Ara sembla que Europa està dient el mateix que dèiem nosaltres el mes de gener”.

El Conseller també ha valorat la dimensió regional de la nova mesura: “no estem parlant d’una deslocalització entre els Estats membres, sinó, fins i tot, dins dels mateixos estats, entre les regions. Per tant, una empresa situada a Catalunya que decideixi deslocalitzar-se a altres zones de l’Estat, també entra dins d’aquest paràmetre”. Segons el Conseller, “això no vol dir que una empresa no pugui obrir centres de treball en altres llocs”. Rañé ha assenyalat que “allò que realment penalitza la UE és la consecució d’una finalitat diferent a la que va motivar la destinació d’uns recursos a una determinada empresa, per aconseguir  un fi de cohesió social, d’industrialització o de dinamització d’una zona”.

El Conseller també ha destacat la importància de l’element temporal de la mesura. En aquest sentit, “mentre a Catalunya no s’havien establert magnituds relatives a la permanència de la localització, la iniciativa d’Europa consisteix en augmentar el límit temporal de 5 a 7 anys”. Segons Rañé, “la referència europea ens pot servir per introduir condicionants relatius a la durada en el temps: ampliació dels terminis perquè els diners públics gaudeixin d’un més llarg temps de seguretat”.

Aquestes declaracions han estat fetes aquest matí, durant la visita que el Conseller ha fet a la comarca de la Garrotxa. El Conseller també sha referit a l’acord assolit entre l’empresa Levi’s i els seus treballadors.

En aquest sentit, ha valorat com a positiu l’acord assolit i ha lamentat que no s’hagi produït un compromís entre els treballadors i l’empresa per fomentar la recol·locació.

Al mateix temps que ha agraït la confiança demostrada en els serveis públics de col·locació, ha afirmat que “els serveis de col·locació de la Generalitat no poden donar un tracte preferent a cap treballador. Per aquest motiu, el fet que les empreses es comprometin en els processos de recol·locació va bé perquè aquests treballadors puguin gaudir d’una atenció especial”.

El Conseller ha afegit que l’Agència Catalana d’Inversions està treballant perquè noves empreses s’ubiquin en els espais de Levi’s.

Barcelona, 16 de juliol de 2004