Pla per recol·locar gratuïtament als alumnes afectats pel tancament d'Opening, Cambridge i Wall Street que havien pagat els cursos en efectiu

query_builder   6 març 2003 11:38

event_note Nota de premsa

Pla per recol·locar gratuïtament als alumnes afectats pel tancament d'Opening, Cambridge i Wall Street que havien pagat els cursos en efectiu

MECORFOC, federació empresarial que engloba a les 8 associacions més representatives del sector de formació no reglada a Catalunya, i la Direcció General de Consum, coordinaran les sol·licituds dels estudiants afectats pel tancament de les acadèmies Opening, Cambridge i Wall Street que hagin pagat els cursos en efectiu i que es vulguin acollir a la disponibilitat de places dels centres associats a MECORFOC de forma gratuïta (amb excepció del material didàctic).

Per tal de coordinar les necessitats dels alumnes amb la disponibilitat de places a les escoles, MECORFOC i la Direcció General de Consum han establert un pla de recol·locació totalment gratuït per l’alumne, excepte el cost del material didàctic. Aquest pla està dirigit als prop de 5.000 alumnes que havien pagat en efectiu els cursos a Opening, Cambridge i Wall Street.

Terminis i requisits

El termini per demanar la recol·locació a un centre associat a MECORFOC comença avui, 6 de març, i es tanca el proper 31 de març. Els cursos s’impartiran a partir de l’1 d’abril.

Els requisits per acollir-se a aquesta oferta són:

- Disposar del contracte i/o rebuts d’Opening, Cambridge o Wall Street.

- Aportar documentació acreditativa del material didàctic que havien rebut d’aquests centres.

- Entregar aquesta documentació, segons on estava el centre d’ensenyament, a:

Barcelona: A l’Institut Català del Consum Gran Via Carles III, 105, lletra B 08028 Barcelona

Lleida: A la Subdirecció General d’Indústria, Comerç i Turisme Av. del Segre, 7 (Edifici Terraferma) 25007 Lleida

Tarragona: A la Sudirecció General d’Indústria, Comerç i Turisme Pompeu Fabra, 1 43004 Tarragona

Girona: A la Subdirecció General d’Indústria, Comerç i Turisme Migdia, 50-52 17003 Girona

Els sol·licitants hauran d’omplir un formulari amb les seves dades, tipus de curs que tenien contractat i les seves preferències en la modalitat d’ensenyament presencial o multimèdia, amb l’objectiu de realitzar una recol·locació als centres de forma ordenada i intentant oferir a l’alumne una plaça adequada a les seves necessitats.

A la web de l’Institut Català del Consum (www.icconsum.org) s’hi pot consultar tota la informació relativa a aquest tema, així com a través del telèfon d’atenció ciutadana 012.

Des de la Direcció General de Consum es vol agrair l’esforç que està realitzant el sector de formació no reglada a Catalunya, oferint places i assumint el cost de la recol·locació dels alumnes afectats pel tancament de les acadèmies d’idiomes que basaven el seu sistema de contractació en crèdits al consum.