Les Oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) duran a terme tasques de registre relacionades amb la renovació de permisos de residència i treball a immigrants

query_builder   5 juliol 2004 13:00

event_note Nota de premsa

Les Oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) duran a terme tasques de registre relacionades amb la renovació de permisos de residència i treball a immigrants

A PARTIR D’AVUI, 57 OFICINES DEL SOC PARTICIPARAN EN LES TASQUES DE RENOVACIÓ DE PERMISOS DE RESIDENCIA I TREBALL

Aquesta mesura és fruit de la col·laboració entre el Departament de Treball i Indústria, i la Delegació del Govern a Catalunya

A partir d’avui, dia 5 de juliol, 57 oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) duran a terme tasques de registre relacionades amb la renovació de permisos de residència i treball a immigrants. A finals de mes, diferents Centres d’Atenció de la Seguretat Social a Catalunya també s’afegiran a les oficines del SOC en la realització d’aquesta mateixa tasca.

Aquesta mesura, pionera a tot l’Estat, que posa a disposició dels ciutadans immigrants les dependències de la Generalitat, és fruit de la col·laboració administrativa entre el Departament de Treball i Indústria, i la Delegació del Govern a Catalunya.

El nou servei —obert de 15.00 a 19.00 hores— es cobrirà amb prop de 130 treballadors voluntaris de la Generalitat que desenvolupen tasques en les oficines del SOC, i persones inscrites al Servei d’Ocupació. A aquest contingent s’afegirà un grup, encara no definit, de treballadors de l’Administració de l’Estat. El pressupost inicial està format per 600.000 euros procedents dels Plans d’Ocupació.

Silenci Administratiu Positiu

Una de les novetats més importants en la tramitació administrativa és la incorporació de la figura del silenci administratiu en la tasca de renovació de permisos de residència i treball. En aquest sentit, el permís s’entendrà renovat a partir de la data de sol·licitud, en cas que l’Administració no es manifesti.

La nova mesura, que té un caràcter temporal, es durà a terme fins que desaparegui l’embús administratiu que existeix actualment al voltant dels tràmits de renovació de permisos de residència i treball. Les tasques que duran a terme les oficines del SOC seran de registre, mentre la resolució dels expedients continuarà anant a càrrec de les dependències de la Subdelegació del Govern.

Duran els dies 1 i 2 de juliol s’estan realitzant tasques de formació i informació al personal del SOC i del Servei Públic d’Ocupació —antic INEM— que atendrà el nou servei.

Distribució territorial de les oficines del SOC

Comarques de Barcelona: Badalona (3), Barcelona (13), Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Granollers (2), Hospitalet de Llobregat (2), Manresa, Martorell, Mataró, Mollet del Vallès, Alt Maresme, el Prat de Llobregat, Ripollet, Rubí, Sabadell (2), Sant Adrià del Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Barberà del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Vic, Viladecans, Anoia, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú.

Comarques de Tarragona: Tarragona (2), Mora d’Ebre, Reus, Tortosa i el Vendrell.

Comarques de Girona: Girona.

Comarques de Lleida: Lleida (2), Balaguer, Tàrrega.