VIII TROBADA DE CENTRES DE PROMOCIÓ DE NEGOCIS DEL COPCA A LA SETMANA DE LA INTERNACIONALITZACIÓ

query_builder   5 novembre 2002 17:10

event_note Nota de premsa

VIII TROBADA DE CENTRES DE PROMOCIÓ DE NEGOCIS DEL COPCA A LA SETMANA DE LA INTERNACIONALITZACIÓ

La Setmana de la Internacionalització reunirà a més de 3.000 empreses catalanes amb els 36 directors de les oficines del COPCA al món i els diferents agents que intervenen en el procés d’internacionalització de l’empresa

Dies: del 6 al 8 de novembre de 2002 (de 09.00 a 19.00 hores)

Lloc: Teatre Nacional de Catalunya de Barcelona

Més de 3.000 empreses assistiran als diferents actes de la Setmana de la Internacionalització, organitzada pel Departament d’Indústria, Comerç i Turisme, que reunirà a Barcelona els 36 directors de les oficines del COPCA al món i els diferents agents que intervenen en la internacionalització de l’empresa. A més, se celebraran 11 seminaris sobre comerç exterior, es lliuraran els Premis a la Internacionalització de l’economia catalana i els Diplomes a les noves empreses exportadores.

VIII TROBADA DE CENTRES DE PROMOCIÓ DE NEGOCIS DEL COPCA

Les empreses mantindran més de 800 entrevistes amb els directors de les 36 oficines que té el COPCA al món. Aquest assessorament personalitzat permetrà a l’empresari valorar la viabilitat dels seus projectes en matèria de comerç exterior, i fer un anàlisi conjunt amb els autèntics coneixedors dels mercats més importants del món per buscar vies d’accés, consolidació o reconducció de les seves estratègies. Fins a l’actualitat, els Centres de Promoció de Negocis del COPCA han assessorat 2.260 empreses i associacions empresarials, desenvolupant 5.850 projectes d’internacionalització.

 Actualment el  COPCA és present a les següents capitals comercials del món:  Beijing, Berlín, Brussel·les, Budapest, Buenos Aires, Casablanca, Copenhaguen, Dubai, Hong Kong, Istanbul, Johannesburg, Lió, Lisboa, Londres, Los Angeles, Mèxic DF, Miami, Milà, Montevideo, Mont-real, Moscou, Nova Delhi, Nova York, París, Praga, Santiago de Xile, São Paulo, Sidney, Singapur, Stuttgart, Taipei, Teheran, Tòquio, Varsòvia i Viena. El 2003, el COPCA obrirà un nou Centre de Promoció de Negocis a El Caire per tal de reforçar la seva cobertura en la conca sud de la Mediterrània.

SERVEIS PER A LA INTERNACIONALITZACIÓ

La Trobada d’enguany reunirà al vestíbul de la sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya, els diferents agents que intervenen en el procés d’internacionalització de l’empresa per donar respostes a les seves necessitats individuals. Les empreses participants són : Audihispana, Banc Sabadell, Barcelona Centre Logístic, Clarke, Modet & Cº, ESCI, Fortis Bank, Garrigues, KPMG Consulting Spain, SL, La Caixa i Port de Barcelona.

En aquest espai, el COPCA reunirà els seus equips d’experts en iniciació a l’exportació, recursos humans i formació, consolidació i estratègia internacional, finançament internacional, inversió a l’exterior, noves tecnologies i cooperació internacional amb la finalitat d’assessorar als empresaris assistents a la Trobada.

SEMINARIS SOBRE EL COMERÇ EXTERIOR

Gairebé 1.000 empreses assistiran als 11 seminaris relacionats amb el comerç internacional, que formen part de les activitats paral·leles a la Trobada. El COPCA comparteix l’organització d’aquests seminaris amb les empreses de serveis a la internacionalització que participen en la Trobada. Els seminaris que se celebraran són els següents :

Capital risc per a la internacionalització de l’empresa. COPCA.

Present i futur de la marca i el disseny comunitari. Clarke, Modet & Cº.

Internacionalització: gestió del canvi cultural. Audihispana.

Gestió del risc i control del cost en el comerç exterior. Fortis Bank.

Internet i màrqueting on-line per a l’empresa exportadora. COPCA.

Gestió eficaç dels cobraments: eines i tendències. Banc Sabadell.

Gestió internacional: dirigir a distància. KPMG Consulting Spain, SL.

La gestió de les exportacions adaptades a les noves tecnologies. La Caixa.

Turquia, clau entre orient i Occident. Missió empresarial a Istanbul. Port de Barcelona.

Conseqüències de l’ingrés de la Xina a l’OMC per a les empreses catalanes. Garrigues.

Com calcular el cost d’un producte per a l’exportació. COPCA.

GUARDONS A LA INTERNACIONALITZACIÓ

El dimecres 6 de novembre, a les 18:00 hores, se celebrarà a la Sala Taller Pintura, l’acte públic de lliurament dels Premis a la Internacionalització de l’economia catalana 2001. L’objectiu és reconèixer la tasca desenvolupada per persones, empreses i entitats o ens públics catalans que han intensificat els seus esforços orientats a enfortir la seva posició en els mercats exteriors.

RECONEIXEMENT DE LES NOVES EMPRESES EXPORTADORES

L’acte públic de lliurament dels Diplomes a les més de 150 noves empreses exportadores, se celebrarà el divendres, dia 8 de novembre, a les 13.00 hores al vestíbul de la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya. El seu objectiu és reconèixer aquelles petites i mitjanes empreses que, des de 1998, han realitzat i presentat al COPCA el seu projecte d’expansió internacional.

 Barcelona, 4 de novembre de 2002