Tarragona compta amb 120 cooperatives agràries

El director general d'Economia Social, Emili Torrente, visitarà cooperatives del Tarragonès

query_builder   3 juliol 2003 08:37

event_note Nota de premsa

Tarragona compta amb 120 cooperatives agràries

El director general d'Economia Social, Emili Torrente, visitarà cooperatives del Tarragonès

El director general d’Economia Social, Cooperatives i Autoempresa del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Emili Torrente, acompanyat de la subdirectora general  per Afers Laborals i d’Ocupació de Tarragona, Montserrat Güell, visitaran demà dijous, diverses cooperatives agràries de la comarca del Tarragonès, per tal de reunir-se amb els corresponents consells rectors, amb la finalitat de cercar les inquietuds del sector cooperatiu d’aquesta zona, i poder dissenyar i implementar de forma eficaç les polítiques de desenvolupament existents.

Concretament, a les 10h, visitaran la Cooperativa Agrícola de Vila-Seca, dedicada a l’elaboració d’oli d’oliva, a les 11:30h la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Nulles, i a les 13h la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Salomó, aquestes dues últimes dedicades a l’elaboració de vi i cava.

Les tres  cooperatives han participat en els darrers anys en els programes d’ajut que el Departament ha engegat per fomentar l’Economia Social a Catalunya. Aquests programes estan destinats a l’assistència tècnica, a fomentar les inversions productives que realitzen les entitats d’economia social que creen llocs de treball, un programa específic de subvencions per crear cooperatives, una línia de subvencions per a l’adaptació a les  noves tecnologies, i finalment, les subvencions destinades a recolzar i potenciar les estructures representatives.

Així mateix, el Departament té subscrits dos convenis; amb l’Institut de Crèdit Agrari i amb l’Institut Català de Finances, per a la concessió d’avals a les societats cooperatives i laborals, amb la finalitat de garantir operacions de crèdit.

Llibre Blanc de l’Economia Social a Catalunya

El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme ha editat el Llibre Blanc de l’Economia Social a Catalunya, que recull la situació del sector en tota la seva profunditat, aplegant experiències, opinions, posicions i propostes d’actuació al seu entorn. L’estudi ha estat realitzat pel Centre d’Estudis de Ciutadania i Societat Civil de la Universitat de Barcelona, amb el suport del Centre d’Iniciatives de l’Economia Social i la participació activa del sector de l’economia social i de l’Administració de la Generalitat. En la seva elaboració han participat agents socials, estructures representatives del moviment cooperatiu, de les societats laborals i del món associatiu.

Una de les conclusions del Llibre Blanc de l’Economia Social a Catalunya és que les empreses i entitats incloses en el terme “economia social” han de complir, total o parcialment, les següents garanties: activitat econòmica contínua de  venda de béns

o de prestació de serveis; alt nivell d’autonomia en la gestió; nivell de risc significatiu en la iniciativa empresarial; existència d’un mínim de feina pagada i orientació al mercat.