Reconeixement a les empreses de l'Economia Social de Catalunya

query_builder   12 juny 2003 08:09

event_note Nota de premsa

Reconeixement a les empreses de l'Economia Social de Catalunya

El conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, que ha inaugurat, aquest matí al Palau de la Generalitat, la Jornada de presentació de la Declaració de l’Economia Social-Tercer Sector, ha mostrat el suport del Govern català a totes les iniciatives empresarials emmarcades en l’àmbit de l’economia social. Segons Fernàndez Teixidó, “aquest sector econòmic és un element essencial per a la creació d’ocupació estable i de qualitat, i que disposa d’una especial capacitat per detectar i satisfer les noves necessitats socials i per transformar les necessitats en ocupació.”

A la Jornada d’avui, la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Coordinadora Catalana de Fundacions, la Federació de Mutualitats de Catalunya, la Federació de Societats Laborals de Catalunya i la Taula d’entitats del tercer Sector Social, han signat la Declaració de l’Economia Social-Tercer Sector. L’acte ha tingut la voluntat de projectar l’Economia Social al nostre país i de reconeixement de les organitzacions pel seu treball i dedicació. L’any 2000 l’Economia Social donava feina a 275.000 treballadors. Per aquest motiu, per Fernàndez Teixidó creu que per defensar la societat del benestar és imprescindible organitzacions, entitats i empreses com les que tenim per la llarga tradició, perquè formen part del nostre teixit des de fa molts anys i perquè són importants per la innovació i la responsabilitat social. 

Bones dades d’ocupació per Catalunya

El Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme considera que “L’economia catalana creix prudentment. Catalunya és avui per avui una societat pràcticament al llindar de la plena ocupació. Tenim plena ocupació a Girona, a Lleida i a Tarragona, i tenim un índex d’atur a la província de Barcelona del 6,72. L’atur a les dones baixa, l’atur dels joves baixa, pràcticament el país està treballant, i malgrat tot, quan plantegem qualsevol enquesta, l’atur és el principal problema de Catalunya. Per això l’aposta d’aquest Govern és que aquesta por, aquesta preocupació, desaparegui per sempre”.

El conseller ha afegit que “les empreses d’Economia Social seran elements fonamentals, seran l’avantguarda del concepte de responsabilitat social de les empreses. Cal fer un esforç, conjuntament l’administració i el sector, per donar a conèixer que és l’economia social i impulsar-ne el seu reconeixement”.