Plans d'excel·lència turística per a la Vall d'Aran i la Seu d'Urgell

query_builder   12 novembre 2002 16:22

event_note Nota de premsa

Plans d'excel·lència turística per a la Vall d'Aran i la Seu d'Urgell

La Generalitat aprova el desenvolupament dels Plans d’Excel·lència Turística de la Vall d’Aran i la Seu d’Urgell, que suposaran una inversió global de 3,6 milions d’euros. Aquests Plans permetran millorar les infrastructures i els serveis turístics d’aquestes dues zones claus en el desenvolupament turístic de les comarques de Lleida

L’acord al que avui ha arribat la Comissió de Govern per a Assumptres Econòmics permet el desenvolupament dels Plans d’Excel·lència Turística de la Vall d’Aran i la Seu d’Urgell. Els plans d’Excel·lència i Dinamització Turística suposen una forta inversió en modernització i adequació de l’oferta turística de Catalunya.

Pla d’Excel·lència Turística de la Vall d’Aran

Pel que fa a la Vall d’Aran, la inversió global serà de 1.800.000 EUR. El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme atorgarà una subvenció de 600.000 EUR pel trienni 2002-2004 al Conselh Generau d’Aran per tal de a dur a terme el desenvolupament del Pla d’Excel·lència Turística a la Vall d’Aran. Properament, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme signarà amb el Ministeri d’Economia, el Conselh Generau d’Aran i el Gremi d’Ostalaria dera Val d’Aran un conveni per tal de completar el pressupost d’aquest Pla.

Cal recordar que dins del Pla, i entre d’altres actuacions, és previst restaurar la fàbrica de la llana de Vielha, una iniciativa que permetrà visitar les instal·lacions d’una antiga fàbrica de llana i conèixer així com es tractava aquest producte, essent aquest fet la primera oferta de turisme industrial a la Val d’Aran. També es preveu arranjar els refugis de muntanya mitjana, crear zones de visualització de la fauna autòctona i recuperar per a l’ús turístic la zona de les mines Victòria i Margalida. A més, i per tal de millorar i incrementar la qualitat de l’oferta turística, es preveu fer una millora en les pistes de muntanya i augmentar la senyalització tant en l’àmbit del patrimoni aranès com en el de senders de llarg i curt recorregut.

Pla d’Excel·lència Turística de la Seu d’Urgell

Pel que fa a la Vall d’Aran, la inversió global serà de 1.800.000 EUR. El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme atorgarà una subvenció de 600.000 EUR pel trienni 2002-2004 a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, per tal de a dur a terme el desenvolupament del Pla d’Excel·lència Turística a la Seu d’Urgell. Properament, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme signarà amb el Ministeri d’Economia, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Associació de Veïns i Comerciants del Casc Antic de la Seu d’Urgell i l’Associació d’Hosteleria de l’Alt Urgell, un conveni per tal de completar el pressupost d’aquest Pla.

Barcelona, 12 de novembre de 2002.