Les dades laborals del mes d'octubre reflecteixen una bona conjuntura del mercat laboral. (Atur octubre 2004)

query_builder   3 novembre 2004 12:00

event_note Nota de premsa

Les dades laborals del mes d'octubre reflecteixen una bona conjuntura del mercat laboral. (Atur octubre 2004)

"L’atur no ha augmentat significativament a Catalunya durant el mes d’octubre, cosa que reflecteix una bona conjuntuura del mercat laboral", segons ha afirmat el Conseller de Treball i Indúustria, Josep Maria Rañé. El Conseller ha destacat que "ens trobem davant l’increment de l’atur intermensual més baix dels darrers 15 anys".

“LES DADES LABORALS DEL MES D’OCTUBRE REFLECTEIXEN UNA BONA CONJUNTURA DEL MERCAT LABORAL”

“Catalunya és la comunitat autònoma on s’han realitzat més contractes indefinits el 2004” afirma Josep Maria Rañé, Conseller de Treball i Indústria

“L’atur no ha augmentat significativament a Catalunya durant el mes d’octubre, cosa que reflecteix una bona conjuntura del mercat laboral”, segons ha afirmat el Conseller de Treball i Indústria, Josep Maria Rañé. El Conseller ha destacat que “ens trobem davant l’increment de l’atur intermensual més baix dels darrers 15 anys”.

Els sectors que han encapçalat el descens de l’atur són la indústria —amb 1.455 aturats menys que l’any anterior— i la construcció —amb 516 aturats menys. Aquest fet, segons Rañé, compensa l’increment del nombre d’aturats a l’hosteleria, un fet que es repeteix tradicionalment tots els mesos d’octubre en acabar la temporada turística. L’atur, el mes d’octubre, ha augmentat en 183 persones.

En aquest sentit, “la finalització de la contractació temporal de l’hosteleria ha provocat que només augmenti l’atur en 8 de les 72 oficines del SOC, aquelles més vinculades amb el sector turístic”, ha afirmat Rañé.

El Conseller també ha destacat la incorporació de la dona en el mercat de treball, amb 322 aturades menys, i el dinamisme del mercat laboral dels joves.

Per territoris, el Conseller de Treball ha assenyalat la baixada de l’atur a les comarques de Barcelona, amb 2.466 aturats menys, i de Lleida, i l’augment en zones tradicionalment més vinculades amb el turisme, com són Girona i Tarragona.

Millora de la qualitat en els nous llocs de treball

El Conseller també ha destacat un “increment de la qualitat, tot i que insuficient” en els nous llocs de treball. En aquest sentit, Catalunya esdevé la comunitat autònoma líder pel que fa a la creació de contractes indefinits —al llarg de l’any s’han realitzat a Catalunya 267.531 contractes indefinits. Pel que fa a l’evolució de la contractació, en els 10 primers mesos de l’any s’han dut a terme 35.955 contractes indefinits més que durant el mateix període de 2003.

Rañé ha afirmat que “tot i que els nivells de temporalitat són més baixos que a la resta de l’Estat, cal continuar treballant per millorar la qualitat de l’ocupació”. Segons el Conseller, “a més de crear ocupació, les polítiques actives de la Generalitat han d’anar orientades a millorar la qualitat d’aquesta ocupació, i això s’aconsegueix a través de la formació, i de la creació d’empreses  més competitives i innovadores, capaces d’oferir millors llocs de treball”.

- Podeu consultar les dades de l’atur a la pàgina web del Departament de Treball i Indústria: www.gencat.net/treballiindustria (actualitat laboral) -