Plásticos Castellá inverteix més de 2 milions d'euros en millorar la seva fàbrica ubicada a Tortosa

query_builder   11 abril 2003 12:57

event_note Nota de premsa

Plásticos Castellá inverteix més de 2 milions d'euros en millorar la seva fàbrica ubicada a Tortosa

Plásticos Castellá, empresa catalana que es dedica a la fabricació per injecció d’envasos de plàstic per al sector de l’alimentació, salut, higiene i indústria en general, ha dut a terme un projecte de millora integral de la seva planta ubicada a Tortosa (Terres de l’Ebre).

La realització d’aquest projecte ha suposat una inversió total de més de dos milions d’euros i la creació d’uns 10 nous llocs de treball. El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme ha donat suport a aquest projecte que s’emmarca dins dels objectius generals de l’empresa per ampliar la seva capacitat de producció, aconseguir un sistema productiu més eficient i disposar d’un sistema d’informació integrat, així com realitzar una millora considerable de les seves instal·lacions.

El projecte també ha comptat amb el recolzament del Ministeri de Ciència i Tecnologia en el marc del Programa nacional per a la societat de la informació. Entre les accions que s’han dut a terme per incrementar la capacitat productiva d’aquesta empresa, que en l’actualitat és de 1.300 milions d’unitats anuals, s’hi troba l’adquisició de noves màquines injectores expressament equipades per desenvolupar la tecnologia IML (in mould labelling), que permet etiquetar els envasos al mateix temps que es fabriquen.

Dins d’aquest projecte de millora, l’empresa ha invertit també en instal·lacions elèctriques i màquines per millorar el funcionament i l’eficiència de la sala on es realitzen proves d’injecció de plàstics, així com en instal·lacions de sistemes de refrigeració i subministrament d’aigua per a la nau de producció.

A més d’incrementar la capacitat productiva, s’ha ampliat la capacitat d’emmagatzematge de l’empresa amb la construcció d’un magatzem de producte acabat i la instal·lació de dos sils de matèria primera. Paral·lelament s’està desenvolupant un nou projecte d’etiquetatge i d’expedicions automàtiques per aconseguir una millora logística del magatzem.

Aquest projecte es basa en l’obtenció d’etiquetes prèviament impreses, de plàstic en lloc de paper, a través d’un mètode de subjecció desenvolupat mitjançant electricitat electrostàtica. Per poder desenvolupar nous estudis d’R+D, Plásticos Castellá ha adquirit nova maquinària (fresadores, premses i robots), i ha renovat els seus equips informàtics. A més, l’empresa ha dut a terme un projecte d’adquisició de dades en temps real de les màquines injectores amb la Universitat Pompeu Fabra, a través del centre CIM.

El projecte de millora també ha inclòs la construcció d’un edifici d’oficines de dues plantes amb una superfície total construïda de 900 metres quadrats. Des dels seus orígens, la política de producció de Plásticos Castellá ha estat encaminada, a una diferenciació de producte mitjançant la innovació i la qualitat. En l’actualitat, aquesta empresa de Tortosa ofereix una àmplia gamma de productes que consta d’envasos de paret prima per altes produccions; envasos amb etiqueta IML per productes amb etiqueta, tant en base com en tapa, amb gran capacitat de producció; tapes roscades amb precinte; envasos amb frontisses de gran versatilitat i atractiu visual i productes industrials, així com productes multiparts, de diferents peces, que s’encaixen unes amb les altres a més de productes promocionals amb etiquetes interiors.

En l’actualitat, Plásticos Castellá té unes instal·lacions de 10.697 metres quadrats. Amb una plantilla de 130 treballadors, aquesta empresa de Tortosa va facturar durant el 2001 més de 18 milions d’euros. D’aquesta xifra, un 33,8% correspon a exportacions entre les quals destaquen França (40,58%), Alemanya (29,15%), Itàlia (11,33%) i Gran Bretanya (6,55%). La materialització d’aquest projecte de millora integral ha estat possible gràcies al Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), adscrit al Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya. Programa d’incentius a la inversió industrial El projecte de millora integral d’aquesta planta s’emmarca dins del Programa d’incentius a la inversió industrial que la Generalitat de Catalunya, a través del CIDEM, duu a terme per afavorir el creixement, la modernització i la innovació del teixit empresarial de Catalunya. En concret, a través d’aquest Programa, la Generalitat va destinar uns 10,9 milions d’euros en incentius durant el 2002, uns ajuts que han generat una inversió de més de 164 milions d’euros en 217 projectes d’inversió industrial distribuïts per diverses comarques de Catalunya. La majoria d’aquests ajuts han estat destinats a les petites i mitjanes empreses (pimes). En concret, un 90% de les empreses que han rebut els ajuts tenen una plantilla d’entre 1 i 50 treballadors i, d’aquestes, un 40% té una plantilla d’un màxim de 10 treballadors. Pel que fa a la tipologia d’ajuts, gran part han estat destinats a fomentar les ampliacions d’aquestes empreses (78%), seguidament del trasllat d’instal·lacions (15%) i de la creació de noves empreses (7%). Sectorialment, i d’acord amb l’estructura industrial catalana, el CIDEM ha repartit els incentius de forma homogènia entre diversos sectors, entre els quals destaquen els de maquinària i equips mecànics, tèxtil i confecció, fusta i suro, paper i cartró i productes minerals no metàl·lics. Les inversions i els projectes que han rebut les subvencions per part del CIDEM estan ubicats principalment a les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, l’Anoia, el Bages, el Baix Ebre, el Berguedà, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Garrotxa, el Montsià, la Noguera, Osona, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell, la Ribera d’Ebre, el Ripollès, la Segarra, el Solsonès, la Terra Alta i l’Urgell.