Pet Foods Ingredients inverteix més de 27 milions d'EUR en una nova planta a Ribera d'Ondarra (La Segarra)

query_builder   30 maig 2003 13:59

event_note Nota de premsa

Pet Foods Ingredients inverteix més de 27 milions d'EUR en una nova planta a Ribera d'Ondarra (La Segarra)

L’empresa catalana Pet Foods Ingredients, propietat de Proteínas y Grasas Gimeno, inverteix més de 27 milions d’EUR en una planta de producció a Ribera d’Ondarra (La Segarra). La nova planta es dedicarà a l’aprofitament i transformació de subproductes generats en granges, escorxadors i sales d’especejament per a l’obtenció de farines, greixos líquids i productes congelats destinats a l’alimentació d’animals de companyia.

La inversió de Pet Foods Ingredients a la Segarra —que se suma a les instal·lacions que l’empresa ja té a Sant Boi de Llobregat— suposarà la creació de 50 nous llocs de treball. El Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme ha donat suport a aquest iniciativa que s’emmarca dins dels objectius generals de l’empresa de millorar el control de qualitat i les condicions sanitàries dels productes que fabriquen.

El projecte consisteix en l’ampliació del tractament del sistema Digest (aromes i saboritzants destinats als aliments d’animals de companyia); la creació d’una nau independent per al tractament de subproductes de peix; i la creació d’una nova planta de transformació de subproductes en fresc i congelat. Les instal·lacions ocuparan una superfície de 25.000 m2 d’un total de 240.000 m2 d’extensió de la finca.

Amb aquestes noves instal·lacions, Pet Foods Ingredients pretén augmentar la seva capacitat de producció en unes 150.000 tms/any entre producció de farines i greixos i obtenir una facturació de 40 milions d’euros al 2006, any en què es preveu el ple funcionament d’aquesta fàbrica. A més, Pet Foods Ingredients preveu que la seva exportació sigui al voltant del 60% de la seva facturació.

Amb l’objectiu de protegir el mediambient, la nova planta disposarà de dos equips de tractament tèrmic a alta temperatura (termodestructors) per tal de tractar i eliminar les aigües residuals i les olors que genera el procés industrial, transformant-los en vapor d’aigua i diòxid de carboni. Atès que aquest tractament es fa a alta temperatura, s’instal·larà un sistema recuperador de calor a partir dels gasos de producció de l’aigua calenta de neteja.

Pet Foods Ingredients és propietat de Proteínas y Grasas Gimeno, empresa industrial ubicada a Sant Boi de Llobregat, que conjuntament amb d’altres societats vinculades formen el P.G.G Group. Aquest grup, que compta amb una plantilla de 37 treballadors, es dedica al tractament de subproductes.

La materialització d’aquest projecte ha estat possible gràcies la Programa d’Incentius a la Inversió Industrial del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM). El seu objectiu és afavorir el creixement, la modernització i la innovació del teixit empresarial de Catalunya.