La Generalitat impulsa un nou programa de jaciments d'ocupació

query_builder   11 maig 2004 17:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat impulsa un nou programa de jaciments d'ocupació

LA GENERALITAT PRIORITZA LA CREACIÓ DE LLOCS DE TREBALL EN ELS ÀMBITS DELS NOUS JACIMENTS D’OCUPACIÓ 

Els nous jaciments d’ocupació disposaran d’una despesa plurianual de 8 milions d’euros

La Generalitat ha acordat donar un caràcter permanent al programa "jaciments d’ocupació", adreçat a la creació de nous llocs de treball. Per primera vegada aquest programa serà plurianual i deixa d’estar condicionat al canvi d’exercici econòmic. Això ha estat possible a través de l’aprovació, aquest matí, del Decret de Nous Jaciments d’Ocupació, en el decurs de la reunió de Govern.

D’entre les millores del programa destaca l’ampliació dels col·lectius als quals va adreçat. En aquest sentit, el concepte "joves amb dificultats d’inserció laboral", passa a anomenar-se "persones amb problemes d’inserció".

El Conseller de Treball i Indústria serà l’encarregat de fixar els imports màxims que es destinaran a cada convocatòria. La despesa plurianual d’aquest fons serà de 8 milions d’euros.

Un dels objectius del Departament de Treball i Indústria, a través dels nous jaciments d’ocupació, és afavorir la creació de llocs de treball adreçats als col·lectius amb més dificultats d’inserció: dones, majors de 45 anys, joves i altres grups amb dificultats especials, com és el cas dels discapacitats o treballadors estrangers extracomunitaris. Els àmbits laborals on incideix el programa són aquells que no estan prou desenvolupats, o bé es troben en una situació de treball precari o submergit.

Els beneficiaris d’aquest tipus d’ajut són les entitats locals i entitats sense ànim de lucre que desenvolupen un projecte de nous jaciments.