La Generalitat destina 4 milions d'euros per a les cooperatives afectades per les gelades de desembre de 2001

query_builder   30 maig 2003 10:34

event_note Nota de premsa

La Generalitat destina 4 milions d'euros per a les cooperatives afectades per les gelades de desembre de 2001

Amb aquesta mesura, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, contribuirà a conservar uns 500 llocs de treball d’un centenar de cooperatives

Avui, divendres 30 de maig, s’ha publicat al DOGC l’Ordre del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme mitjançant la qual es convocaven els ajuts per a les cooperatives afectades per les gelades de desembre de 2001.

Com a conseqüència de les gelades les cooperatives de la zona han rebut un fort impacte en la seva activitat econòmica. Els efectes estan provocant una reducció severa d’entrada d’olives per la seva transformació, la qual cosa dificulta a les cooperatives fer front als costos fixes de la secció d’oli.

Les cooperatives oleícoles que es podran beneficiar d’aquests ajuts són aquelles compreses en les comarques següents, o zones limítrofes: Les Garrigues, el Segrià, la Noguera, l’Urgell, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta.

El Govern de la Generalitat destinarà per als esmentats ajuts un total de 4.000.000 € en quatre anys, dels quals 1.800.000 € corresponen a la convocatòria dels ajuts de 2003.

Les subvencions s’atorgaran per poder cobrir parts dels costos fixes de les esmentades cooperatives, i concretament les despeses de personal fix, les despeses financeres, i altres despeses de caràcter fix.

Amb aquesta mesura el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, pretén contribuir a conservar uns 500 llocs de treball del voltant d’una centena de cooperatives, que sense aquest recolzament en molts casos es veurien abocades al cessament de les seves activitats, amb la conseqüent pèrdua d’aquests llocs de treball fixos i d’altres de caràcter temporal.

Així mateix la mesura contribuiria a preservar un model empresarial tradicionalment molt lligat a l’agricultura catalana.