La Generalitat distingeix les empreses i entitats comercials que han destacat per la seva competitivitat, innovació i qualitat en el servei al consumidor

query_builder   5 maig 2003 17:14

event_note Nota de premsa

La Generalitat distingeix les empreses i entitats comercials que han destacat per la seva competitivitat, innovació i qualitat en el servei al consumidor

106 comerços centenaris de Catalunya reben el guardó del Govern com a reconeixement a tot un segle d’activitat comercial

El Conseller en Cap de la Generalitat, Artur Mas, juntament amb el Conseller de Treball, Indústria Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó, lliuraran avui els Premis a la Iniciativa Comercial 2002, en el marc de celebració de la Festa del Comerç de Catalunya, que tindrà lloc aquest vespre al Palau Sant Jordi de Barcelona

Els Premis a la Iniciativa Comercial són el reconeixement del Govern de la Generalitat a les empreses que, de manera individual o col·lectiva, han desenvolupat estratègies comercials innovadores. També reconeix la trajectòria de les entitats de comerç que han contribuït en la millora d’una determinada zona o d’un determinat sector comercial.

PREMIS A LA INICIATIVA COMERCIAL 2002

Petites i mitjanes empreses comercials:

 Cacao Sampaka: Un concepte de punt de venda especialitzat en el món de la xocolata i el cacau, amb marca pròpia i amb una acurada posada en escena i presentació del producte. Actualment té dos punts de venda oberts al públic, un a Barcelona i l’altre a València.

 Gerplex, Casa Viva: De magatzem popular a un espai dedicat exclusivament a la llar. Aquesta empresa catalana, amb 12 establiments a Catalunya del tipus magatzem popular, ha reorientat el negoci cap a un nou concepte d’establiment per a la llar: Casa Viva. Durant l’any 2003, es preveu que es reconverteixin 5 botigues del grup i, la resta, durant el 2004.

 Òptica Salas. Fundada el 1860, l’òptica compta actualment amb 9 punts de Venda a: Reus, Tarragona, Tortosa, Valls i, el Vendrell. Els seus establiments estan dotats amb la més moderna tecnologia i una posada en escena molt cosmopolita.

Agrupació de Petites i Mitjanes Empreses

 Club Alimenta’t bé. ‘’Alimentat bé, t’ho diu un especialista’’ compta amb un total de 12 establiments a Catalunya. Aquesta associació neix amb la voluntat d’identificar botigues dedicades a la selecció de productes d’alimentació de qualitat. Els establiments disposen d’una mateixa imatge corporativa que s’aplica en la senyalització i embalatges. Entitats representatives d’un col·lectiu territorial de comerciants

 Sant Antoni Centre Comercial (Barcelona). Aquesta associació de comerciants del barri de l’Eixample-Sant Antoni, que desenvolupa un Pla de Dinamització del Comerç Urbà, té actualment un total de 850 comerciants associats en el quals s’inclouen els del col·lectiu intern i extern del mercat de Sant Antoni. Aquest Centre Comercial a Cel Obert, ha dut a terme les següents iniciatives comercials: la creació d’una imatge de marca, la identificació comercial, el serveis als associats, el repartiment de vals d’aparcament, la formació als comerciants i, d’altres actuacions de promoció i comunicació.

 Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell (Baix Penedès). Actualment, el Vendrell desenvolupa un Pla de Dinamització del Comerç Urbà promogut pel Centre d’Iniciatives del Vendrell, i que compta amb un total de 170 associats. El seu Centre Comercial a Cel Obert, format pels conjunt dels establiments i el mercat municipal, ha dut a terme les següents actuacions: creació de la marca, identificació dels establiments del mercat, places d’aparcament al servei dels comerciants, implantació d’una línia de bus comarcal, un parc infantil, i la campanya conjunta de rebaixes.

 Viladecans Eix Comercial. (Baix Llobregat). El Pla de Dinamització del Comerç Urbà de Viladecans, promogut per l’associació Viladecans Eix Comercial, compta amb un total de 183 associats. El Centre Comercial a Cel Obert ha dut a terme les següents iniciatives: creació de marca, senyalització comercial, unificació d’etiquetes d’identificació del producte, targeta de fidelització, etc. Entitats representatives d’un col·lectiu sectorial de comerciants

 Fundació Un Sol Món. Projecte ‘’Roba Amiga’’. La fundació Un Sol Món té com a finalitat facilitar la inserció laboral de tot tipus de persones, principalment les que es troben en situació de risc de marginació social. Mitjançant el projecte ‘’Roba Amiga’’, endegat conjuntament amb Càritas i Aires, la fundació ha creat un canal de distribució detallista de roba de segona mà, afavorint la creació de treball d’inserció. A partir de la definició del públic objectiu, s’ha definit el posicionament de la botiga com a ‘’discount’’ en moda, amb una oferta variada i un mínim preu..

 Associació Nacional de Centrals de Compres i Serveis (ANCECO). Aquesta associació té com a objectiu la promoció de les centrals de compres a través de l’oferta de serveis d’interès comú. També pretén ser un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències de les centrals de compra. Actualment, compta amb més de 50 socis de 18 sectors que aglutinen 124 centrals de compra que representen 30.000 establiments , fàbriques i majoristes de tot l’Estat. En el decurs de la celebració de la Festa del Comerç de Catalunya, es reconeixerà especialment la tasca de foment de la cooperació empresarial entre comerciants realitzada per les següents entitats: Federació Provincial d’Empresaris de Comerç de Lleida (FECOM); Barnacentre, de Barcelona; i la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa.

PREMIS ALS ESTABLIMENTS COMERCIALS CENTENARIS

El Conseller en Cap, Artur Mas, lliura avui a les 19 hores, al Palau de Congressos de Fira de Barcelona, els Premis als Establiments Comercials Centenaris de Catalunya. Un total de 106 comerços de més de 100 anys d’antiguitat reben avui el reconeixement del Govern pel seu servei ininterromput durant més d’un segle, adaptant la seva gestió als canvis en els hàbits de compra. Per demarcacions, els establiments centenaris guardonats són els següents:

• BARCELONA: Alt Penedès: Pastisseria Pascual, a Gelida. Anoia: Forn de pa Xata i, Forn Sabaté, a Capellades; Perfumeria Cal Gaspar, Pastisseria Pla i, Roset, a Igualada; Bages: Cal Tuta, a Artés; Pastisseria Gramunt, a Avinyó; Fleca Jordi Casas, a Monistrol de Montserrat; Baix Llobregat: Forn pa pastisseria Cardona, a Corbera de Llobregat; Pastisseria Ferran, a Esparraguera; Parera, a Martorell; L’Estanc, a la Palma de Cervelló; Casa Puig Rodés, al Prat de Llobregat; Pastisseria Permanyer, a Cervelló; Cal Marc, a Sant Feliu de Llobregat; Ca l’Eloi-Ca la Magda, a Olesa de Montserrat. Barcelonès: Cistelleria Castell; Pastisseria Mayol; Mur animalons; Plats i Olles ‘’Opcions Mil’’; La Marina (Mercat de Sant Antoni); Graner Sala; Foix de Sarrià; Magatzems El Pilar; Fruites i Verdures Sicart (Mercat de la Concepció); Marroquineria Els Angels (Mercat Abaceria); Peixateria Ignasi i Conxita (Mercat del Clot); Carns Batllori (Mercat de la Barceloneta); Pastisseria Vives; Joguines Monforte; Ferreteria Porxas; Fleca Comtal; Camiseria Pons; Pastisseria Baylina; Okey; Farmàcia Casanellas Martí; Floristeria Fraguela-Pardell; Peixos Vila; Peixateria Tonet de Gràcia i; Barberia Colomer, a Barcelona; Berguedà: Carnisseria Alsina, a Berga; Casa Santmarcó, Mobles Solsona, Confeccions Masforroll i, Estanc exp. 3, a Gironella; Ca l’Agustí, a Cercs; Joieria Climent i Casa Altimiras, a Puig-Reig; a Gironella. Maresme: Forn Can Moré i Sabater, a Argentona; Pastisseria Alsina, a Sant Andreu de Llavaneres; Forn de pa Suñé, a Malgrat de Mar; Pastisseria Mayol, a Pineda de Mar; Carnisseria Vives Clos, a Calella; Espardenyeria Rifà i J. Ramon Vilà, a Arenys de Munt; Osona: Llibreria Anglada; Ferreteria Furriols i Ca la Teresona, a Vic; Can Teiona i, Pastisseria Alimentació Prat, a Roda de Ter; Can Coma, a Sant Quirze de Besora. Vallès Occidental: Forn Viñas, a Castellar del Vallès; Forn Cal Fèlix, a Castellbisbal; Paloma Centre Comercial, a Terrassa; Cansaladerias Aluju, a Rubí; Pastisseria Alegret, a Sant Cugat del Vallès; Vallès Oriental: Pa Mollet, a Mollet del Vallès; Tomas Colomer, Barbany i, Ferreteria Canal , a Granollers; Can Boter, a Parets del Vallès; Perruqueria Masculina Nero i Matalasseria Baladia, a Llinars del Vallès.

•GIRONA: Alt Empordà: Fajol i Calçats Roig, a Figueres; Sabateria Cama, Farmàcia Suñer, Joieria Gich, a Palafrugell; Casa Saleta, a Santa Cristina d’Aro; Casa Gareta, a Sant Feliu de Guíxols. Gironès: Duran, a Cassà de la Selva. Ripollès: Garriga Òptics, a Ripoll. La Selva: Pastisseria Ponsa, a Breda. La Cerdanya: Botiga Nova, a Bellver de Cerdanya.

•LLEIDA: La Noguera: Rellotgeria Joieria Jesus Auberni, Bonet, Busquets, Teresa Planes i, Calçats Enecón, a Balaguer. Pallars Jussà: Vins i Licors Portet i Rellotgeria joieria Parrau, a La Pobla de Segur. Segrià: Pastisseria Tor, a Lleida. Solsonès: Cal Jaumet del Forn, a Solsona. Urgell: Delfin Detall, a Tàrrega.

•TARRAGONA: Baix Camp: Merceria Sardà, El Barato i, Òptica Salas, a Reus. Baix Penedès: Carnisseria Borrell, a Llorenç del Penedès; Papereria Impremta Carné i Impremta Ramon, a El Vendrell. Conca de Barberà: Ca La Cotillaire, a Santa Coloma de Queralt. Tarragonès: Calçats Perpinyà i Òptica Buduesca, a Tarragona. Montsià: Llibreria Virma, a La Sènia. Terra Alta: Ferreteria Barrubes, a Gandesa.

•TERRES DE L’EBRE: Montsià: Llibreria Virma, a La Sènia. Terra Alta: Ferreteria Barrubes, a Gandesa.