European Telemedicine Clinic obre a Barcelona el primer hospital virtual avançat a nivell Europeu

query_builder   14 maig 2003 16:39

event_note Nota de premsa

European Telemedicine Clinic obre a Barcelona el primer hospital virtual avançat a nivell Europeu

Demà, s’obre a Barcelona la primera empresa que lliurarà serveis mèdics a gran escala utilitzant la telemàtica. European Telemedicine Clinic, amb una inversió de 2 milions d’EUR, realitzarà diagnosis mèdiques sense necessitat d’un contacte directe amb el pacient i sense barreres d’espai. Es tracta d’un projecte pioner a nivell internacional, que crearà 15 llocs de treball qualificats per principis de 2004 i una progressió de 15 nous llocs de treball anuals. Aquesta inversió ha rebut el suport del Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme a través del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM).

European Telemedicine Clinic realitzarà 5.000 diagnosis mèdiques durant el 2003, i es preveu que el proper any arribi a les 20.000. Pel que fa a la facturació, enguany preveu arribar als 400.000 EUR i s’incrementarà fins a 1.000.000 d’EUR el 2004. L’empresa destinarà 400.000 EUR en R+D+I els 3 primers anys. 

Per fer front a la manca de personal sanitari d’alguns països Europeus, aquest nou centre farà diagnosis mèdiques a partir d’imatges de proves mèdiques fetes a pacients que es troben a distància del centre. Les primeres diagnosis seran en el camp de a radiologia, però es preveu ampliar el camp d’acció a d’altres especialitats mèdiques. En una fase inicial, els seus serveis es vendran als països escandinaus i al Regne Unit.

Un altre objectiu de l’empresa és la creació d’un centre de formació per a metges especialistes tant a Catalunya com a nivell internacional és un dels objectius d’aquest nou centre. També pretén esdevenir un important referent, a nivell internacional, en diferents especialitats, a partir de les bases de dades dels diferents casos estudiats. 

La situació actual del personal sanitari —metges i infermeres— en alguns països d’Europa és d’insuficiència de serveis. Els casos més flagrants són els països escandinaus. A Suècia, per exemple, un 1 de cada sis places de radiòleg està vacant, i al Regne Unit, manquen 1.500 radiòlegs. Aquesta situació sorgeix en un moment en què està augmentant la demanda de serveis sanitaris a Europa.

European Telemedicine Clinic SL es va constituir a Catalunya l’abril de 2002 amb capital estranger. En el projecte hi participen reconeguts experts mèdics, membres de la societat científica i reconeguts professionals.