El mes de maig l'atur ha disminuït en prop de 3.400 persones

query_builder   2 juny 2004 13:00

event_note Nota de premsa

El mes de maig l'atur ha disminuït en prop de 3.400 persones

EL MES DE MAIG L’ATUR HA DISMINUÏT EN PROP DE 3.400 PERSONES

Segons el Director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Francesc Castellana, "es tracta del millor mes de maig dels darrers quatre anys"

Aquest mes de maig, Catalunya compta amb 3.363 aturats menys. El Director del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha destacat "la conjuntura positiva de l’atur, sobretot pel que fa al col·lectiu de les dones i els joves, i al sector industrial ". Francesc Castellana també ha ressaltat l’increment de la contractació i l’afiliació a la Seguretat Social.

En termes interanuals, l’atur dels joves s’ha reduït en 1.917 persones, i el de les dones en 224. Castellana també ha destacat el "lideratge de la indústria", ja que durant el més de maig aquest sector ha disminuït l’atur en gairebé 1.300 treballadors. El Director del SOC ha contraposat aquestes dades amb el comportament dels sectors serveis i de la construcció, i el col·lectiu dels homes majors de 25 anys, on "s’ha continuar fent esforços per fer baixar les taxes d’atur".

Pugen la contractació i l’afiliació

Durant el més de maig s’han realitzat 198.343 contractes, un 12% més que un any enrere (21.036 contractes). Tot i que la xifra és "clarament positiva", Castellana ha destacat l’alta temporalitat de la contractació —un 87% dels contractes són temporals. En aquest sentit, el Director ha afirmat que "des del SOC s’està treballant, juntament amb els agents socials, per fer millors programes d’ocupació i que s’ajustin a les necessitats de competitivitat de les nostres empreses".

El nombre d’afiliats també ha augmentat notablement. El 31 de maig, a Catalunya hi havia 3.093.840 afiliats als diferents règims, la qual cosa suposa un increment de 32.085 persones respecte el mes anterior, i un augment de 74.669 persones en relació al maig de 2003 (un 2,5% més).

"La societat demostra tenir confiança en el SOC"

Durant el mes de maig, el Servei d’Ocupació de Catalunya ha atès un total de 438.000 persones a Catalunya. D’aquestes, 214.690 s’han donat d’alta, el registre més elevat des de 1998. El volum de baixes tramitades també ha estat el més elevat des del mateix any. En general, segons Castellana, "el nivell d’altes i baixes és un 35% superior al que es gestionava fa pocs anys". El Director del SOC veu en aquest fet "una millora de confiança de la societat en el SOC".

A finals del mes de maig, hi havia a Catalunya 326.025 demandes pendents d’ocupació. Aquestes demandes corresponen a totes les persones en recerca d’ocupació que s’han inscrit a les oficines del SOC, independentment si estan buscant una feina o són ocupats que busquen una altra feina millor.

Podeu consultar les dades de l’atur a la pàgina web del Departament de Treball i Indústria: www.gencat.net/treball (actualitat laboral)